Datum plaatsing: 24-02-2017 23:27:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag pakt punt tegen FC Twente

ADO Den Haag speelde vrijdagavond de 24e wedstrijd van het seizoen.
Uit de 23 voorgaande wedstrijden heeft ADO slechts 17 punten behaald en daardoor is het al enkele speelronden de hekkensluiter van de eredivisie. Er zijn dus broodnodig punten nodig om van de laatste plek af te komen.

Trainer Fons Groenendijk, die samen met Dirk Heesen 2 wedstrijden terug werd aangesteld om ADO Den Haag te behoeden voor degradatie, stuurde hetzelfde elftal dat vorige week zondag tegen Feyenoord goed uit de verf kwam het veld op. Dat betekende ook dat doelman Robert Zwinkels de voorkeur genoot boven Setkus die vorige week geschorst was.

De Haagse aanhang wist zich gesteund door zo'n 700 Legia Warschau fans. De Legia fans bezochten donderdagavond de Europa League wedstrijd van hun team tegen Ajax en bleven nog een dag extra in Nederland om de vriendschapsbanden met de Haagse fans aan te halen.

Ondanks de drooglegging deze wedstrijd, er mocht deze wedstrijd en ook de komende thuiswedstrijd tegen NEC op 11 maart geen bier worden geschonken in het stadion vanwege de ongeregeldheden bij de wedstrijd tegen Feyenoord vorige week, zat de sfeer er goed in.

ADO, gesteund door het Haagse en Poolse publiek begon goed aan de wedstrijd. Na 11 minuten kwam het al op voorsprong door een doelpunt van Schaken, die de bal nadat Guyon Fernandez de bal tegen doelman Marsman aanschoot uit de rebound wist in te schieten 1-0.  De Tukkers wisten de stand, ondanks het nog steeds goede spel van de Haagse formatie, al gauw gelijk te maken: 1-1.

Net voor rust had Dion Malone een grote kans om ADO op voorsprong te zetten. De bal kwam echter op de paal nadat Twente speler Ter Avest de bal met de arm raakte. Terwijl iedereen in het stadion zag dat het hands was, zag scheidsrechter Kevin Blom er geen hands in en gaf derhalve de penalty die hij ervoor toe had kunnen kennen.

Na de rust kwamen de Tukkers beter in het spel en had ADO Den Haag weinig te vertellen. FC Twente profiteerde er echter gelukkig niet van.  Ook nadat Groenendijk Becker voor Schaken en Havenaar voor de moegestreden Fernandez had ingebracht kwam er niet veel leven in de brouwerij. Sterker nog, ADO bleek er niet sterker van te worden. Havenaar die nog steeds niet fit is en wedstrijdritme ontbreekt kon de weinige kansen die hij kreeg niet afmaken en Becker die afgelopen maandag in het tweede elftal tegen het tweede van Excelsior nog drie punten wist te scoren heeft veel snelheid maar bij hem ontbreekt op dit moment de precisie om te scoren.
Beide ploegen leken genoegen te nemen met een punt en dat werd ook de realiteit na de 90 minuten speeltijd.
Dion Malone werd door het publiek als man of the match gekozen, maar ook Danny Bakker had daar deze wedstrijd voor in aanmerking kunnen komen.

ADO Den Haag heeft sinds 18 december weer eens een punt te pakken, en dat geeft samen met het goede spel vorige week tegen Feyenoord een beetje hoop. Maar er moet toch nog steeds keihard gevochten worden om uit de degradatiezone te komen. ADO staat na deze wedstrijd nog steeds op de laatste plaats en de concurrenten moeten dit weekend nog in actie komen. Er resten nog 10 wedstrijden dit seizoen.

De eerstvolgende wordt op zondag 5 maart uit tegen FC Utrecht gespeeld.