Datum plaatsing: 11-02-2017 23:58:00

Verslag en foto's: ADO gekraakt door Eagles in degradatiekraker

Er stond vanavond veel op het spel in de wedstrijd van ADO Den Haag vanavond in Deventer

Bij winst zou ADO Den Haag even adem lkunnen krijgen in de degradatienood, bij verlies zou het weleens van plaats kunnen ruilen met Go Ahead Eagles dat voor de wedstrijd de laatste plaats op de ranglijst innam.

Met de nieuwe trainer Fons Groenendijk en hulptrainer Dirk Heesen zou alles op alles gezet moeten worden om de drie zo belangrijke punten mee naar huis te nemen.

ADO Den Haag kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas.
Pas in de 17e minuut was er een klein kansje voor Fernandez, maar hij kreeg de bal niet genoeg onder controle om ervan te profiteren.
Er ging in de verdediging keer op keer zoveel mis dat het wachten was op een tegentreffer en die kwam dan ook. In de 38e minuut zette Hendriks de Eagles op voorsprong: 1-0.
Net zoals de vorige wedstrijden werd er door de verdediging  slecht gedekt en hadden de aanvallers van de Eagles alle mogelijheid om de counter te gebruiken.  Dirk Heesen zal de spelers komende dagen bij moeten gaan brengen wat kort dekken. is
In de 43e minuut raakte verdediger Wilfried Kanon zo gefrustreerd dat hij een beuk uitdeelde aan oud ADO Den Haag speler Antonia, die hem al een aantal keren voorbij was gelopen, wat hem een gele prent van van scheidsrechter Ed Janssen opleverde.

Direct na de rust greep trainer Fons Groenendijk in door een dubbele wissel in te brengen: Havenaar voor Fernandez en Becker voor de tegenvallende Schaken het veld in. Maar dat haalde ook niet veel uit. Na ruim 10 minuten speeltijd verdubbelde Hendriks de score voor Go Ahead Eagles door zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken, hij profiteerde van een compleet gebrek aan communicatie tussen Beugelsdijk (die na de wedstrijd aangaf zijn slechtste wedstrijd ooit te hebben gespeeld) en doelman Setkus.

Hendriks speelde een belangrijke rol voor de Eagles, een kwartier voor tijd gleed Setkus door op de speler die op weg was naar zijn derde treffer en haalde hem randje 16 onderuit.
Dat leverde de doelman een rode kaart op en aangezien ADO Den Haag inmiddels drie keer gewisseld had, moest een veldspeler in het goal zijn plaats innemen. In eerste instantie trok Kanon het keepershirt aan, maar vanaf de bank werd aangegeven dat Malone, die voor het eerst weer meespeelde na lange tijd blessureleed, onder de lat mocht gaan staan.
Even was er aan het eind van de wedstrijd nog hoop voor de geel/groenen, ADO Den Haag kreeg een penalty mee, nadat Beugelsdijk in de 16 onderuit was getrokken en El Khayati wist de strafschop goed te benutten, waardoor de spanning terugkwam: 2-1.
Maar in de laatste minuut was het over en sluiten: Ritzmaier passeerde doelman Malone met een prachtig afstandsschot en bracht de eindstand op 3-1.

Door het verlies van deze belangrijke wedstrijd staat ADO Den Haag op de laatste plek van de ranglijst. Een enorm werk ligt er voor de nieuwe trainer om uit de degradatiezone te komen.

Er is ondertussen een oefenduel ingelast. Die zal met het tweede elftal van ADO Den Haag dinsdagavond worden gespeeld tegen Scheveningen, wiens wedstrijd dit weekend tegen IJsselmeervogels werd afgelast.

Volgende week zondagmiddag wacht de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.