16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 10-02-2017 23:10:00

Vrouwenvoetbal: Foto's: ADO Den Haag vrouwen naar play-offs kampioenschap

Door de overwinning vrijdagavond op PSV hebben de ADO Den Haag Vrouwen zich verzekerd van deelname aan de play-offs voor de titel van de Eredivisie Vrouwen.

Al in de vierde minuut van de wedstrijd kwam ADO Den Haag door een doelpunt van Nadine Noordam op voorsprong. Het team van Arend Regeer had overwicht en de gasten wisten daar niet doorheen te breken. Vlak voor rust leek ADO Den Haag de stand te verdubbelen, maar scheidsrechter Thoonen keurde het doelpunt af omdat de bal eerst over de achterlijn zou zijn geweest.

Vanwege de voortdurende sneeuwval werd later in de tweede helft  de oranje speelbal in het veld gebracht. De Haagse dames hadden ook in deze wedstrijdfase overwicht, maar het geluk ontbrak om de score verder uit te bouwen. De wedstrijd eindigde derhalve in de score die al in de vierde minuut was ontstaan: 1-0.

ADO Den Haag heeft dus weer drie punten in de knip, die dit keer extra veel waarde hebben. Door de winst is de deelname aan de play-offs voor het kampioenschap verzekerd! Bovendien stijgt ADO, door het verlies van FC Twente dat op bezoek was bij Ajax , naar de tweede plek in de eredivisie vrouwen.

Volgende week zaterdagmiddag om 16.00 uur spelen de ADO Den Haag Haag vrouwen thuis in het Kyocera Stadion tegen SC Heerenveen, de ploeg waarvan de wedstrijd vandaag tegen Telstar door de weersomstandigheden  was afgelast.

De samenvatting van de wedstrijd van ADO Den Haag vrouwen tegen SC Heerenveen wordt 's avonds door NOS Sport uitgezonden.