Datum plaatsing: 14-01-2017 20:37:00

Verslag en foto's: ADO zoals verwacht onderuit tegen SC Heerenveen: 2-0

ADO Den Haag heeft 60 minuten stand gehouden tegen en in Heerenveen. Zonder enig aanvallende intentie probeerde ADO een punt te halen, maar slaagde daar uiteindelijk niet in: 2-0.

Vooraf was al duidelijk dat de bezetting moeilijk was voor ADO Den Haag. Kastaneer is al bijna door Mainz vastgelegd. Het wachten is op de medische keuring volgende week. Hevel die rond zou zijn met Cyprus, zou voor deze wedstrijd toch al geschorst zijn. Meijers, Jansen en Havenaar  zitten in de lappenmand en Wilfried Kanon neemt met het Ivoriaanse team deel aan de Afrika Cup.

De statistieken gaven aan dat ADO Den Haag de laatste jaren uit de eerste wedstrijd na de winterstop weinig punten weet te behalen.

Petrovic toverde een defensieve 5-3-2 op de mat. Een punt halen was het doel.
Petrovic, die het voorafgaand aan het seizoen had over zijn liefde voor aanvallend voetbal, lijkt steeds meer te beseffen dat Henk Fraser het met beperkte middelen zo slecht nog niet gedaan heeft. Met beperkte voetballers moet je niet doen alsof je de wedstrijd kan bepalen.
Bijzonder was wel dat hij als spitsen Becker en van der Heijden op het veld posteerde.  Ruben Schaken was wegens ziekte niet mee geweest op trainingskamp en begon nog niet helemaal wedstrijdfit op de bank.

ADO Den Haag startte in ieder geval scherp en maakte het Heerenveen moeilijk.
De intenties waren duidelijk: verdedigen en hopen op de counter. En vooral het middenveld en de defensie deden het prima. Duplan en El Mahdioui deden het prima en wisten soms gevaarlijk op te duiken en de spitsen te bereiken.
Becker moet echter toch echt eens een paar extra traininkjes gaan inzetten op balcontrole, want dat blijft toch om te huilen. Van der Heijden werkte hard, speelde naar vermogen, maar lijkt steeds duidelijker er nog niet klaar voor te zijn. Op een enkele mooie steekbal na kreeg hij de nummer tien positie niet voldoende ingekleed. Al was dat ook moeilijk. Het elftal was zo naar achter gericht dat de spitsen het wel behoorlijk alleen moesten opknappen.

Eigenlijk gebeurde er in de eerste helft niets. Een half kansje voor Zeneli in de tiende minuut en dat was het wel.

In de tweede helft ging Heerenveen drukken en was het wachten op de bal die goed viel voor ze. Die kwam. Zeneli schoot in na een prachtige aanval, maar Setkus zat er goed bij. Reza was wel attent op de rebound: 1-0. Een minuut later was het duel klaar. Meissner verspeelde vanaf de aftrap kansloos de bal en na een een-tweetje stond Reza alleen voor de goal en kon netjes de 2-0 inschieten.

Vlak daarop volgde DE kans voor ADO. Van der Heijden gaf een knappe bal op Becker, maar die wist de een op een situatie niet op waarde te schatten en schoot tegen de keeper aan. Het was de enige echte kans voor ADO Den Haag in de wedstrijd.

De 3-0 leek ook nog in de maak na een onterecht gegeven penalty. Bakker raakte de bal, maar de scheidsrechter besliste anders en gaf een penalty. Setkus stopte de slecht ingeschoten bal en dat was dus terecht. Vlak voor tijd mocht Schaken dan nog even invallen. Hij en Marengo maakten een prima indruk. Schaken maakte nog eigenhandig een halve kans in de 90e minuut, maar ook dat mocht niet baten.

ADO Den Haag verliest met 2-0 van Heerenveen en kan zich voorbereiden op de degradatiekraker tegen PEC Zwolle in eigen huis, volgende week.