ADO Den Haag speelt verdienstelijk gelijk in oefenduel tegen FSV Mainz 05

Net als voorgaande seizoenen speelde ADO Den Haag ter afsluiting van het trainingskamp in Spanje een oefenwedstrijd.

ADO Den Haag speelt verdienstelijk gelijk in oefenduel tegen FSV Mainz 05Dit  keer speelde ADO Den Haag een uitwedstrijd tegen de Duitse Bundesliga club FSV Mainz 05.

Petrovic had voor dit oefenduel niet de sterkste opstelling. Door ziektegevallen afgelopen week had hij maar 16 spelers waaronder 2 jeugdspelers tot zijn beschikking.

Zoals bekend waren Havenaar en Schaken door ziekte niet bij het trainingskamp in Spanje aanwezig en was San Roman de dag voor de wedstrijd vertrokken naar zijn nieuwe club in Argentinië.

Ook Setkus (buikgriep), Duplan (heeft wat last van zijn knie en werd gespaard) en Schouten waren niet inzetbaar.

Ook omdat Robert Zwinkels afgelopen week ziek is geweest verdedigde Rody de Boer deze wedstrijd het doel van ADO Den Haag.

Mainz was de eerste twintig minuten meer in balbezit, maar er waren ook kansen voor ADO Den Haag.
Achraf el Mahdiou schoot na een kwartier speeltijd op het doel van Mainz, maar de bal miste richting en  ging derhalve naast het goal van de Duitse keeper.
In de 19e minuut van de wedstrijd zette Mainz-speler Cordoba zijn ploeg op een 1-0 voorsprong door een fraaie lobbal van buiten de 16 onhoudbaar in te schieten.
Twee minuten later had Becker kans op de gelijkmaker na een voorzet van Kastaneer, maar de kans werd niet goed benut.
Even later was er een goede vrije trap van Hevel, Kastaneer kopte daarop op goal, maar de bal kwam rechtstreeks in de handen van de keeper. ADO Den Haag kreeg meer en meer grip op de wedstrijd. Het was met name Kastaneer die kansen kreeg, maar hij had niet het geluk om te schoren. Een minuut later kreeg hij wederom een kans op de gelijkmaker, maar de bal ging over het doel. De Duitse ploeg kwam in het laatste kwartier voor rust weer meer terug in de wedstrijd, maar tot echte kansen kwam het niet meer zodat de rust met 1-0 voor Mainz  werd ingegaan.

ADO Den Haag kwam na de rust ongewijzigd het veld in, Mainz voerde behoorlijk wat wissels uit. Mainz dat tijdens hun trainingskamp 4 oefenduels speelt, oefent zaterdag tegen Feyenoord.
Net als in de eerste helft had Mainz in het begin van de tweede helft weer het betere van het spel, maar ook nu wist ADO Den Haag weer een paar kansjes te creeren.
In de 64e minuut bracht Petrovic de eerste wissel van de wedstrijd in. Marengo kwam in het veld ten koste van Sheraldo Becker. Marengo was amper in het veld of hij wist een corner te versieren. Achraf el Mahdiou nam de hoekschop goed en Kastaneer wist op zijn aangeven met een kopbal bijna de stand gelijk te trekken. Even later zorgde Kastaneer voor een vrije trap voor ADO Den Haag, die door Hector Hevel werd genomen en resulteerde in een hoekschop. Doordat een Duitser de bal als laatste raakte mocht ADO Den Haag wederom een corner nemen, maar ook die leverde niks op.
Daarna volgde de tweede wissel van ADO Den Haag. Kastaneer werd vervangen door Dennis van der Heijden die al een minuut nadat hij in het veld gekomen was trefzeker was. Na een vrije trap van El Mahdioui kopte hij de gelijkmaker in: 1-1.
Petrovic wisselde daarna Trevor David voor de 17-jarige jeugdspeler Hennos Asmelash.
Rody de Boer maakte deze wedstrijd een prima indruk en wist goed redding te brengen. Met name in de 81e minuut wist hij het hoofd koel te houden en ADO Den Haag voor een achterstand te behoeden.
De derde wissel van ADO Den Haag kwam in de 83e minuut, Tom Beugelsdijk werd gewisseld voor Chovanie Amatkarijo. De jeugdspeler die in de oefenwedstrijden ter voorbereiding van het seizoen al speelminuten mocht maken en als beloning mee mocht op trainingskamp.

Met nog vier minuten te gaan wist Dennis van der Heijden op een voorzet van Marengo, de speler die heel goed is ingevallen, bijna zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken, maar de bal kwam op de voet van Amatkarijo in plaats van in het doel. Even daarna was een vrije trap voor ADO Den Haag bijna weer gevaarlijk voor de Duitse ploeg, Van der Heijden wist het de Duitse doelman wederom lastig te maken, maar het leverde niet het doelpunt op dat voor winst zou zorgen.

De wedstrijd eindigde in een verdienstelijke 1-1 gelijkstand waardoor trainer Petrovic waarschijnlijk met een goed gevoel kan werken aan de voorbereiding aan de uitwedstrijd volgende week zaterdag tegen Heerenveen.

Opstelling ADO Den Haag: Rody de Boer, Thomas Meissner, Tom Beugelsdijk, Achraf el Mahdiou, Thomas Trybull, Danny Bakker, Hector Hevel, Trevor David, Tyronne Ebuehi, Gervane Kastaneer, Sheraldo Becker

Wisselspelers: Robert Zwinkels, Lucinio Marengo, Dennis van der Heijden Chovanie Amatkarijo en Hennos Asmelash