Het Vrije volk

Datum plaatsing: 25-12-1957 19:57:00

ADO neemt punten mee uit Sliedrecht

De ca. 3000 toeschouwers zagen een volledig ADO het Sliedrechtse veld opkomen, en zij hebben van het technisch spel van de bezoekers aardig kunnen genieten.

In het begin namen de bezoekers het wel iets te gemakkelijk op en zodoende was zelfs de eerste hoekschop voor de thuisclub die evenwel niets opleverde. ADO nam wel, door de bal steeds het werk te laten doen, het heft in handen maar door slordig afwerken kon de achterhoede van Sliedrecht steeds tijdig ingrijpen.

Uit een voorzet van rechtsbuiten Engelse kopte Timmermans goed in, maar doelman De Baat verwerkte deze keurig tot hoekschop die evenwel niets opleverde. Na 32 minuten had de ADO-voorhoede eindelijk succes. Schuurmans kreeg de bal op het middenveld te pakken, dreef keurig op en gaf deze naar de vrijstaande Timmermans die de doelman geen schijn van kans gaf (0-1).

Vlak hierna was het weer Timmermans die scoorde, maar dit doelpunt werd in buitenspelpositie gemaakt (0-2). Even voor de rust kreeg Sliedrecht nog een kans om de achterstand te verkleinen, maar het schot van Gijzen ging net naast de verkeerde kant van de paal. Rust 0-2.

In de tweede helft sprak de stoom ook een woordje mee en de machine van ADO ging beter draaien. Reeds na tien minuten had het succes door Rijnvis, 0-3. Clavan schoot net naast, maar met een schot van Schuurmans dat van richting veranderd werd door Posma, was de stand 0-4.

Sliedrecht bracht het nog wel tot aardige uitvallen, maar verder dan een hoekschop kwam het niet. Het laatste doelpunt was het mooiste, uit een prachtige aanval tussen Clavan en Rijnvis was het laatstgenoemde die de stand op 0-5 bracht.