Datum plaatsing: 14-12-2016 22:35:00

Verslag en foto's: ADO ook voor de beker in de Kuip afgeslacht: 5-1

ADO Den Haag heeft wederom laten zien dat het in een diepe, diepe crisis is beland. Ook sportief is ADO Den Haag zo goed als failliet.

Alleen de haagse fans maken er bij ADO Den Haag nog wat moois van. De wedstrijd was al een dikke maand uitverkocht voor de haagse fans en waren met 1200 man gedurende de hele wedstrijd vocaal de Rotterdammers de baas. Maar daar win je geen wedstrijden mee.

ADO Den Haag was in de eerste helft nog aardig aan het spelen. Het startte scherp aan de wedstrijd en had Becker, Schaken en Kastaneer als drie snelle spitsen om op de counter te spelen. Dat lukte aardig. Het eerste half uur was Feyenoord nog zoekende en omdat ADO er strak op zat kreeg het zelf wat kleine kansjes. Alleen het grote probleem bij ADO is dat ze wel snelle spelers hebben, maar geen spelers die de bal goed en snel bij hun medespelers krijgen. Voorzetten komen niet aan, waardoor snelheid en gevaar allemaal uiteindelijk tot niets leiden.

Feyenoord kreeg een grote kopkans toen Kanon niet oplette en Kuijt dus bijna scoorde. Daarna maakte in de 33e minuut Meissner een blunder waardoor Feyenoord bijna 1-0 maakte. Die bal ging er mirakuleus niet in, maar de snelle en kort genomen corner werd wel ingekopt en ook daar zag Meissner er niet goed uit.

In de tweede helft ging het snel. Meissner veroorzaakte een terechte penalty (blijf gewoon van iemands shirt af!) en Kuijt scoorde makkelijk de 2-0. Daarna was de wedstrijd gespeeld en zakte het elftal door zijn hoeven. Feyenoord liep uit met nog drie doelpunten. Vlak voor tijd kon Kastaneer nog de eer redden: 5-1. Die goal werd overigens gemaakt doordat er voor het eerst in de wedstrijd een voorzet aankwam.

ADO is aangeschoten wild. De gehaalde spelers van Petrovic hebben het niveau niet. De jeugdspelers van ADO zijn nog niet goed genoeg. De routiniers kunnen de kar niet trekken. En de trainer kijkt er naar en lijkt het ook niet meer te weten. Er is aan de hand van deze wedstrijd dan ook geen enkel aanknopingspunt te vinden voor de laatste wedstrijd van het jaar tegen Sparta. En die zal gewonnen moeten worden.

ADO Den Haag verliest met 5-1 knvb-beker Feyenoord

Kastaneer redde nog een beetje de eer. Hij scoorde woensdag het enige doelpunt van ADO Den Haag, toen Feyenoord al vijf doelpunten had gemaakt