Datum plaatsing: 10-12-2016 20:23:00

Foto's en verslag ADO ook bij NEC op bezoek kansloos: 3-0

Volgens Petrovic moesten we de punten gaan halen tegen Utrecht, NEC en Sparta. De tussenbalans na twee van die drie wedstrijden: 0 punten, vijf doelpunten tegen en 0 voor.

ADO Den Haag startte zonder het centrale duo Beugelsdijk en Meissner. Daarvoor kwamen Bakker en Kanon optreden. San Roman mocht daardoor weer eens starten op de vleugel en Ebuehi op de andere kant.
Becker mocht weer eens in de basis beginnen.

Na een paar minuten werd het al duidelijk dat ADO zonder vertrouwen speelde. Een te kort teruggespeelde bal werd door Setkus maar nauwelijks verwerkt en de bal had er na een paar minuten al in mogen liggen. Dat gebeurde uiteindelijk een paar minuten later alsnog. In de tiende minuut was San Roman  te ver opgelopen, waardoor Bakker niet meer tijdig een counter kon verwerken. De 1-0 werd prachtig ingeschoten. Twee minuten later zat de wedstrijd al op. Wederom zat de defensie te klungelen en kopte Ebuehi een schot op doel achter Setkus.
Daarna gebeurde er eigenlijk helemaal niets meer. ADO Den Haag kreeg werkelijk niets voor elkaar en NEC vond het wel best. Vlak voor rust werd het wel nog 3-0. San Roman liet zijn man weer lopen en Setkus kwam te laat uit zijn goal.....

Ook in de tweede helft kreeg ADO geen kansen al mochten ze wat meer in balbezit komen van NEC. Becker speelde weer een draak van een wedstrijd. Duplan kreeg niks voor elkaar. De later ingevallen van der Heijden kon geen bal goed raken. Eigenlijk maakte niemand aanspraak op een voldoende. Lichtpuntje: het debuut van jeugdspeler Jerdy Schouten. Laat vermeld zijn dat hij in deze afschuwelijke wedstrijd zijn eerste minuten mocht maken. Dat er nog mooiere tijden voor hem mogen volgen!

En zo vervolgen Petrovic en zijn mannen een negatieve reeks die zijn weerga niet kent. In de laatste twaalf wedstrijden  één keer winst en elf keer verlies. Dat is  ons nog niet vaak gebeurd. Weinig trainers hebben dat in Den Haag overleefd. De kans is groot dat dat bij Petrovic nu alleen zo is omdat er om het veld nog meer ellende is rondom Wang.

Alleen de fans laten ADO Den Haag deze periode niet in de steek. Vandaag waren er weer dik 200 meegereisd naar Nijmegen en komende woensdag zitten er weer 1200 hagenezen in de Kuip en die wedstrijd is voor de uitfans al een maand uitverkocht.