het vaderland

Datum plaatsing: 28-10-1929 00:00:00

Excelsior wint jubileumwedstrijden tegen ADO

Voor groep 1 der jubileumwedstrijden kreeg Excelsior A.D.O. op bezoek en het is den Rotterdammers gelukt op het kantje af de overwinning te behalen.

Het werd een vrij slappe vertooning de aanvallen van A.D.O.  werden zeer slordig afgewerkt De enkele aanvallen van Excelsior waren vooral door het doorloopen van de Bouter vrij gevaarlijk. Deze speler scoort het eerste doelpunt als hij den bal goed van Bak krijgt toegespeeld. De Toepadbewoners heb ben evenwel niet lang pleizier van dezen voorsprong want als G. Tap het leder goed voor zijn voeten krijgt geeft hij Bund geen schijn van van kans. Voor de rust wordt er dan niet meer gedoelpunt

Ook het begin van de tweede helft kenmerkt zich door een vrij matte vertooning Als Pols in bet strafschopgebied den bal met de hand
speelt brengt Gerard Tap uit den toegestanen strafschop den stand op 1- 2 Kort daarop vergroot Warburton den Haagschen voorsprong als hij het leder goed van rechts krijgt toegespeeld.  De thuisclub is geenszins ontmoedigd en het duurt dan ook niet lang of haar harde werken wordt beloond door een fraai doelpunt van Bak. Als de Haagsche verdediging Bouter dan ongeoorloofd aanvalt brengt aanvoerder Grobbe de partyen weer op gelijken voet.

Koek verwerkt kort hierna een hard schot van Bak tot hoekschop welke goed door Stolk genomen Excelsior’s vierde doelpunt oplevert als de Bouter fraai inkopt A.D.O. werkt nog hard voor den gelijkmaker doch deze blijft uit zoodat Excelsior met 4-3 wint