Datum plaatsing: 26-09-2016 21:25:00

Beloftencompetitie: Verslag en foto's duel ADO Den Haag - NAC

Maandagavond speelden de beloftenteams van ADO Den Haag en NAC Breda de derde wedstrijd van het seizoen in de Reservecompetitie in het Kyocera Stadion.

Onder de bezoekers van de wedstrijd werd  druk gespeculeerd welke spelers trainer Petrovic op het oog heeft om de geblesseerde Aaron Meijers en Thomas Meissner te vervangen in de wedstrijd vrijdag tegen PEC Zwolle. Deze wedstrijd van de beloften zou daar mogelijk verheldering in kunnen brengen.

In de eerste helft had NAC overwicht en de ploeg uit Breda had al in de tweede minuut op voorsprong kunnen komen, maar de bal raakte slechts de paal van het doel van Rody de Boer. ADO wist goed te verdedigen, waardoor NAC grote moeite had om het overwicht uit te buiten.  ADO Den Haag had wat kansjes maar de grote kans om op voorsprong te komen was toen een NAC speler een overtreding op Marengo in de zestien maakte. Scheidsrechter Smit besloot de bal echter er net buiten te leggen voor een vrije trap, die vrije trap leverde geen gevaar op voor de NAC verdediging. Een minuut voor rust zette Jeff Stans zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

Gaandeweg de eerste helft bleek dat Ebuehi en Bakker nadrukkelijk een verdedigende rol waren toebedeeld in het elftal van Ger van Weelden. Beide spelers bleven in rust in de kleedkamer achter voor Luc den Otter en Hennos Asmelash.
Grote kans dus dat trainer Petrovic vrijdag uit tegen Zwolle een plaats in het elftal ziet voor Bakker en Ebuehi.

ADO Den Haag begon wat feller aan de tweede helft en in de 64e minuut wist Aschraf El Mahdioui na een voorzet van Marengo de gelijkmaker binnen te schieten. Tien minuten later had de derde Haagse invaller van de wedstrijd Muhammed Atay de 2-1 op zijn schoen, maar hij schoot net naast het doel, als hij de bal had gestift had de bal op zeker in het net gezeten.
Even later was het dan toch raak, na voorbereidend werk van Dennis van der Heijden en Atay schoot Ludcinio Marengo ADO Den Haag op een 2-1 voorsprong.

De laatse tien minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor NAC. Een minuut voor het einde van de officiële speeltijd maakte NAC-speler Vinnie Vermeer de stand gelijk en in de blessuretijd werd het zelfs nog 2-3, zodat ADO Den Haag in no time drie punten aan zich voorbij zag gaan.