Datum plaatsing: 21-09-2016 22:31:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag na penalties tegen NEC door in de beker

ADO Den Haag heeft het spannend gemaakt vanavond in de bekerwedstrijd tegen NEC in Nijmegen vanavond. Na verlenging moesten penalties de beslissing brengen. ADO Den Haag wist eindelijk de ban te breken door die serie te winnen en gaat door naar de volgende ronde.

ITrainer Petrovic had de nederlagen tegen Feyenoord en FC Twente een aantal wijzigingen in het elftal aangebracht.

Duplan was weer op de linksbuitenpositie gezet, samen met Schaken die vanaf rechts Havenaar van voorzetten moest bedienen. Kanon werd op de bank gezet, waardoor Meijers weer naar de linksbackpositie verschoof wat als gevolg had dat er op het middenveld ruimte was om Bakker en Jansen op te stellen.

De verschuivingen hadden misschien niet allemaal het beoogde effect, maar het leverde na 120 minuten toch op dat ADO Den Haag voor het eerst sinds jaren een ronde verder is in het bekerduel.

In een slechte eerste helft was ADO Den Haag de minst slechte van de twee elftallen. Het was allemaal rommelig.  ADO had baloverwicht, maar de passes kwamen niet aan, waardoor er onnodig veel balverlies werd geleden. Den Haag had wat kansen, waarvan Havenaar de misschien wel de grootste doelkans had, maar beide keepers hielden het doel schoon. Vlak voor rust zette NEC druk op het spel en had grote kans op voorsprong te komen, maar doelman Robert Zwinkels wist knap het schot te keren.

In het eerste kwartier na rust creeerde ADO voldoende kansen, maar wist de goal niet te maken. De storm van ADO ging weer liggen en de wedstrijd werd vooral spannend, maar goed werd het allemaal niet. Petrovic bracht in de 72e minuut Aschraf El Mahdioui en Sheraldo Becker voor Trybull en Duplan in om meer aanval in het team te brengen, maar ook zij konden geen potten breken.

Zo bleef na 90 minuten de stand op 0-0 staan en moest er derhalve verlengd  worden. Vlak voor het einde van de eerste helft van die verlenging maakte Beugelsdijk een overtreding in de 16 meter en scheidsrechter Mulder kende NEC een penalty toe, die goed benut werd: 1-0. Een mazzeltje was dan nog wel dat Tom Beugelsdijk niet zijn tweede gele kaart kreeg, want in de 83e minuut had hij al eerder een gele kaart gekregen.

In de tweede helft van de verlenging werd het alles of niets. Kastaneer kwam in het veld en die maakte weer eens het verschil. In de 114e minuut maakte hij de 1-1.

Dat werd ook de eindstand na de verlenging. Penalties moesten dus het verschil gaan maken en dat heeft ADO Den Haag de afgelopen jaren weinig geluk gebracht. Daar kwam nu eindelijk verandering in! Alle vijf de penalties van respectievelijk Beugelsdijk, El Mahdioui, Bakker, Becker en Schaken van ADO troffen het doel, Zwinkels wist één penalty van NEC te stoppen, waardoor ADO Den Haag de wedstrijd won.

ADO Den Haag is dus door naar de volgende ronde. Laten we nu maar eens hopen op een thuiswedstrijd. De eerste na 7 jaar!

Donderdagavond wordt in de bekerloting na de resterende bekerwedstrijden de volgende tegenstander van ADO Den Haag bekendgemaakt.

Aanstaande zaterdag wacht de competitiewedstrijd thuis tegen SC Heerenveen, die dinsdag al in de beker speelde en ook een  verlenging nodig had om een ronde verder te komen in de beker