Datum plaatsing: 09-09-2016 23:09:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's: ADO Den Haag verslaat SC Heerenveen

Vrijdagavond speelde het vrouwenelftal van ADO Den Haag de tweede wedstrijd van het seizoen.

Na vorige week vrijdag de uitwedstrijd tegen Telstar te hebben hebben gewonnen, waren de verwachtingen in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen uiteraard hoog gespannen.

ADO Den Haag wist in het begin van de wedstrijd een aantal kansen te creeren, en had in de 10e minuut op voorsprong kunnen en moeten komen, toen de doelvrouw van Heerenveen, Roxanne Barker, de bal bij een redding bijna liet wegglippen, maar ze wist de bal ternauwernood toch nog te stoppen.
In de 37e minuut was er dé kans om op voorsprong te komen, maar de bal belandde op de lat. Nog geen minuut later wist Jassina Blom van SC Heerenveen haar ploeg op voorsprong te brengen door - een beetje tegen de verhouding in - een fraai schot op het doel, waarbij ADO Den Haag keepster Jennifer Vreugdenhil kansloos was.
Op slag van rust had ADO Den Haag een kans op de gelijkmaker, maar die kans bleef onbenut zodat het team van Arend Regeer met 0-1 de rust inging.

Meteen na de rust had ADO Den Haag maar liefst 2 x kans om te scoren, maar de bal ging of hoog over of vlak naast het doel. Maar zoals het gezegde luidt: drie keer is scheepsrecht, want ADO kreeg daarna meteen weer een grote kans en die werd wel benut: Pia Rijsdijk gaf de bal af op Nance van der Meer die de bal achter de Friese keepster werkte: 1-1.

Het wachten was op het tweede doelpunt van ADO Den Haag, want ADO Den Haag was bij vlagen sterker dan de gasten. In de 71e minuut kwam dan toch de 2-1 op het scorebord die eerst werd toegekend aan Victoria Pelova, maar later op naam van invalster Carmen Simonis werd geschreven, omdat zij de bal als laatste aanraakte.
Daarna was het nog een tijdje billenknijpen, want de Haagse ploeg zakte een beetje in, maar gelukkig bleef de stand ongewijzigd en heeft ADO Den Haag wederom 3 punten in de knip, waarbij het vanavond door het betere doelsalde ook nog eens de eerste plek veroverde in de eredivisie Vrouwen.

De volgende tegenstander is PEC Zwolle, dat tot nu toe nog geen wedstrijd wist te winnen en sterker nog, geen doelpunt wist te scoren.  Die wedstrijd wordt 23 september in Zwolle gespeeld.