Datum plaatsing: 28-08-2016 17:31:00

Verslag en foto's: ADO verzuimt koppositie weer te pakken tegen Heracles

ADO Den Haag heeft een perfecte kans laten liggen om de ranglijst na vier wedstrijden weer aan te voeren. Door een gemiste penalty van Havenaar bleef ADO Den Haag steken op 1-1.

De sfeer vooraf was goed in het stadion. Alhoewel het stadion vreemd genoeg nog steeds niet uitverkocht was en vooral de businessseats angstig leeg waren, zorgden de supporters voor een prima sfeer.
ADO Den haag startte zonder aanwinst Becker en Schaken stond dus gewoon op zijn plek rechtsbuiten.
Verder waren er geen wijzigingen in het elftal van 'Pipo' Petrovic.

Vanaf de start ontvouwde zich een leuke wedstrijd. Heracles zetten vroeg druk en kwam om te voetballen. ADO Den Haag had er ook zin in en probeerde onder de druk uit te voetballen. Dat lukte soms vrij aardig, maar de gevaarlijkste momenten kwamen voort uit counters. Met de prima spelende Kastaneer op links, Duplan op het middenveld en de vandaag gevaarlijke Schaken, is ADO vanuit de counter een geduchte tegenstander voor iedereen.
De grootste kansen waren dan ook voor ADO Den Haag. Kastaneer was al snel twee keer gevaarlijk. Toch was het Heracles die als eerste scoorde. De goede spelende -maar irritante- Bel Hassani nam een vrije trap die keeper Setkus onhandig wegstompte. Heracles benutte de rebound: 1- 0.
ADO Den Haag raakte niet echt van slag. Het bleef fel in de duels en de gelijkmaker viel al snel. Na mooi doorkoppen van Kastaneer kon Havenaar de bal meenemen en vanuit een moeilijke hoek snoeihard in de lange hoek knallen: 1-1.

In de tweede helft draaide het spel. Heracles leek snel genoegen te nemen met een gelijkspel en ADO kwam meer aan voetballen toe. Het middenveld wat in de eerste helft niet echt grip kreeg, zorgde voor aanvoer bij de spitsen en zodoende lukte het ADO om lange tijd druk te zetten. Mike Havenaar had een paar keer een mooie kans om de 2-1 te maken. Eerst kopte hij in vrije positie naast en een paar minuten later schoot hij een moeilijke bal recht op de keeper.

De grootste kans was ook voor hem. In de 80e minuut mocht hij een penalty nemen om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Waar hij normaal een zekerheidje is, bedacht hij om een 'panenka' te doen. Die mislukte echter jammerlijk en hij schoot hoog over.

Daarna probeerde ADO het nog wel, maar echt dichtbij de overwinning kwam de ploeg niet meer. Helaas spelen dus over twee weken niet de beide koplopers tegen elkaar als ADO het opneemt tegen Feyenoord in de Kuip. ADO moet het doen met de derde plek met tien punten uit vier. Het feit dat de teleurstelling toch overheerste geeft aan dat ADO dit jaar prima meedraait in de Eredivisie. Vanuit de counter zal ADO Den Haag in de Kuip ongetwijfeld kansen gaan krijgen. En als het alsmaar groeiende verwachtingspatroon van Rotterdam Zuid dan een beetje mee gaat werken, valt er best resultaat te halen! Er zijn nog een aantal buscombi kaarten, maar wees er snel bij!

Man of the Match: Tom Beugelsdijk. Rots in de branding. Rustig, beheerst en sterk. Daarnaast zat Kastaneer ook dicht tegen de verkiezing aan van beste man van het veld.  Hij is in korte tijd een stevige, zelfbewuste en snelle speler aan het worden voor ADO. Daar gaan we hopelijk nog veel plezier aan beleven!