Datum plaatsing: 13-08-2016 21:42:00

Foto's en verslag Vitesse - ADO Den Haag 1-2

ADO Den Haag heeft voor het eerst sinds 2009 weer eens in het Gelredome gewonnen. Dankzij twee doepunten van Kastaneer won ADO Den Haag verdiend met 1-2

ADO Den Haag startte op papier aanvallend met exact dezelfde opstelling als tegen Go Ahead Eagles.

Vitesse startte zoals verwacht ook aanvallend en dat zou dan een spannende wedstrijd moeten opleveren. Dat viel echter erg mee. ADO Den Haag kon het spel van Vitesse niet aan en kwam overal een stapje te laat. Het zorgde ervoor dat Vitesse veel balbezit had en dreigend was. ADO Den Haag kwam er niet aan te pas en het was wachten op een goal.
Dat gebeurde dan ook. Eerst wist uitblinker Setkus een vrije trap nog te keren, maar de bal die terug in de 16 werd gepompt werd door drie vrije aanvallers van Vitesse opgepakt. Het eerste schot van Wolfswinkel wist Setkus nog te keren, maar de rebound ging via de lat het goal in: 1-0.

ADO kwam niet in de wedstrijd en had een mazzeltje nodig om terug te komen in de wedstrijd. En dat kreeg het ook. Tien minuten later wist Kanon op te stomen en gaf een mooie geplaatste voorzet op Kastaneer die keurig voor zijn man kwam en de bal intikte: 1-1.

Daarna had ADO Den Haag het spel wel onder controle. Vitesse wist het ADO nauwelijks meer moeilijk te maken en het was in ieder geval een gelijkwaardige tegenstander van Vitesse. De rust werd dus bereikt met 1-1 stand.

Na de rust bleef ADO gelijkwaardig. Vitesse probeerde het wel en had ook meer balbezit, maar grote kansen bleven uit. ADO Den Haag loerde op de counter en die kreeg het ook. In de 62e minuut gaf Mike Havenaar een tikje terug op Meijers, die de bal op de uitlopende Kastaneer speelde. Die liep knap door en krulde de bal om de keeper van Vitesse heen: 1-2.

Op dat moment geflatteerd, want het beloofde 'mooie en sprankelende' voetbal was absoluut nergens te zien van ADO. Het was een 'ouderwetse' Fraser wedstrijd: spelen naar je vermogen en hard werken. En dan kan het ook zonder aanvallend spel ineens naar de goede kant uitvallen.

Uiteindelijk had ADO nog de grootste kansen. Havenaar, Jansen en Dennis van der Heijden hadden grote kansen om de score uit te bouwen. Maar aan het einde van de wedstrijd stond de 1-2 op het scorebord en is ADO voor nu even koploper van de Eredivisie!

ADO Den Haag was het vorig seizoen niet gelukt om twee wedstrijden op rij te winnen, dit lukt nu meteen wel bij de eerste twee wedstrijden van het seizoen onder trainer Petrovic. Het is bovendien voor het eerst sinds 2008/2009 dat ADO de eerste twee competitieduels van het seizoen won.