Datum plaatsing: 06-08-2016 21:52:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Go Ahead Eagles: Glansrol voor Havenaar

ADO Den Haag begint het seizoen goed door een mooie 3-0 overwinning op de tegenstander uit Deventer.

ADO Den Haag speelde zaterdagavond in het Kyocerastadion de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen promovendus Go Ahead Eagles.

Voor zowel trainer Zeljko Petrovic als een aantal nieuwe spelers was het de eerste competitiewedstrijd voor ADO Den Haag. Het is een gegeven dat er wisselingen zijn in de spelersselectie in de overgang naar een nieuw seizoen en dit keer is er dus ook een nieuwe trainer aangetrokken, een trainer die in de hele voorbereiding alle oefenwedstrijden wist te winnen. In die voorbereiding werd er 19 maal gescoord en kreeg de geel groene formatie maar 1 doelpunt tegen.

Bij ADO Den Haag ontbraken Kevin Jansen en Dion Malone wegens blessures.

Alle ogen waren gericht op Mike Havenaar die in de 31 competitiewedstrijden die hij vorig seizoen voor ADO Den Haag speelde 15 keer het net wist te vinden, maar tijdens de 7 oefenwedstrijden die ADO Den Haag in de voorbereiding op dit seizoen speelde niet eenmaal wist te scoren.

ADO Den Haag begon gretig aan de wedstrijd. Petrovic had in de voorbereiding al aangegeven dat hij een liefhebber van aanvallend spel is en weet dat blijkbaar goed over te brengen op zijn spelers.Zowel Edouard Duplan als Gervane Kastaneer waren in het eerste kwartier dicht bij een doelpunt.
Scheidsrechter Higler kende ADO Den Haag in de 16e minuut een penalty toe, nadat Duplan in de 16 was neergehaald. Mike Havenaar, die in de voorbereiding een strafschop niet wist te benutten, liet nu de geboden kans niet aan zich voorbijgaan en zette ADO Den Haag terecht vroeg op voorsprong.
ADO probeerde de voorsprong daarna snel te vergroten, maar kon de kansen die het kreeg niet verzilveren. Daarbij kwam nog dat er 10 minuten voor de rust ADO een loepzuivere penalty door scheidsrechter Higler werd onthouden. Havenaar werd in de 16 meter tegen de grond gewerkt, maar de scheids deed het af als een swalbe en hield Havenaar wegens protesteren de gele kaart voor.  Even daarvoor was Higler ook al de fout gegaan door ADO niet het voordeel te geven en af te fluiten voor een vrije trap. Ondankt dat ging ADO de rust met een verdiende 1-0 de rust in.

Aan het begin van de tweede helft kwamen de Eagles die in de rust Ojamaa voor Maatsen hadden gewisseld wat beter in het spel en wisten wat kansen te creeren. Waarvan er eentje bijna raak was, maar de bal belandde op de paal.
ADO wist wel weer het heft in handen te nemen en in de 70e minuut was het Havenaar die de 2-0 inkopte, waarmee hij deze wedstrijd dan ook terecht de man of the match werd.
Een paar minuten later verliet de goed spelende Kastaneer het veld voor de lang geblesseerd geweest zijnde Ludcinio Marengo. De speler wist bij zijn eerste balcontact meteen een dot van een kans te creeren, wat een corner opleverde.
Tyrone Ebihue die in de 79e minuut ten koste van Ruben Schaken het veld inkwam maakte indruk. De speler die vorig seizoen steevast rechtsachter stond nam nu ook de rechtsvoor positie van Schaken over, wat hem in de gelegenheid bracht om drie minuten later een fraai doelpunt in te koppen: 3-0. Die stand was voor Petrovic genoeg marge om man of the match Havenaar een publiekswissel te geven en Van der Heijden in te brengen.

Een goede start van het nieuwe seizoen!
Opmerkelijk detail: ADO Den Haag opende vorig seizoen in de wedstrijd tegen PSV ook met een penalty de score,  Alberg was toen de doelpuntenmaker.

Volgende week zaterdag wacht de volgende wedstrijd. Dan speelt ADO Den Haag uit tegen Vitesse. De club waar onze vorige trainer Henk Fraser nu de coach is.