16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 23-07-2016 20:59:00

Verslag en foto's oefenduel ADO Den Haag - Kardemir Karabukspor

ADO Den Haag speelde zaterdagmiddag tegen de Turkse ploeg Kardemir Karabukspor, die sinds vrijdag een trainingskamp in Arnhem heeft belegd. De wedstrijd was in de plaats gekomen voor de wedstrijd die ADO vrijdag tegen Al Shabab zou spelen, maar die op het laatste moment geen doorgang kon vinden.

Een paar bekende namen ontbraken bij ADO Den Haag op het opstellingsformulier. Zoals keeper Robert Zwinkels en Ruben Schaken. Ook de naam van de deze week door ADO Den Haag aangetrokken Litouwse keeper Ernestas Setkus ontbrak.

Tom Trybull, de Duitse middenvelder, die deze week op proef is bij ADO Den Haag begon in de basis.

ADO begon wat slapjes aan de wedstrijd maar na wat aansporingen van trainer Petrovic ging het er wat harder aan toe. Hetgeen er toe leidde dat de overigens goed fluitende scheidsrechter Oostrom Tom Beugelsdijk een gele kaart voorhield na een iets te harde overtreding op een Duitse aanvaller.
De eerst kans voor ADO Den Haag werd in de 18e minuut gecreerd toen Duplan de bal voorgaf op Kevin Jansen, die de bal richting het doel van de Turkse keeper Fachini wist te krijgen, maar de bal was makkelijk te houden voor de keeper.
Verder waren er de eerste helft nog wat kansjes voor Kastaneer en Duplan, maar tot scoren kwam het niet, zodat de eerste ietwat saaie helft in de stand eindigde zoals die begonnen was.

In de de tweede helft werd het pas weer wat spannend. Een speler van Kardemir Karabukspor kreeg in de 55e minuut rood voor een overtreding op Tom Trybull. Trybull maakte overigens een zodanige goede indruk op het publiek dat er spontaan geapplaudiseerd werd toen hij tien minuten later het veld verliet voor Danny Bakker. Een speler die we dus waarschijnlijk dan ook, als hij net zo'n goede indruk achter heeft gelaten op de technische staf, binnenkort als vierde nieuwe aanwinst mogen begroeten.
Trainer Petrovic wisselde aan het begin van het Haags kwartiertje Tom Beugelsdijk en Gervane Kastaneer voor Aschaf El Mahdioui en Dennis van der Heijden en dat opende perspectieven. Havenaar die ook deze oefenwedstrijd niet goed in zijn vel leek te zitten kreeg een dot van een kans, maar wist hem niet te benutten. De bal belandde op de buitenkant paal.

Vlak daarna kwam een supporter van Kardemir Karabukspor het veld in om een knuffel te geven aan een van de spelers van de Turkse club.
Kort daarop was ADO Den Haag wederom in de aanval en wist San Roman vanaf rechts de bal goed voor de goal te brengen waarop Meijers de kans wist te benutten en de bal in het net schoot. Nog geen minuut nadat er weer was afgetrapt was ADO Den Haag weer in de aanval en ditmaal was het uitblinker Duplan  die een bal die door de Turkse keeper niet goed werd uitgeschoten wist te onderscheppen en de 2-0 scoorde. Een stand die ook de eindstand werd.

Volgende week zaterdag oefent ADO Den Haag om 16:00uur  in eigen huis tegen Iraklis Saloniki, de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Mike Havenaar en zijn vader Dido, oud ADO Den Haag doelman, na de wedstrijd

Remco Hagenees was ook bij een deel van de wedstrijd en maakte onderstaande foto's