Datum plaatsing: 15-07-2016 21:10:00

Verslag en foto's: ADO wint oefenduel van FC Eindhoven

ADO Den Haag speelde vrijdagmiddag tijdens het trainingskamp in Leende de vijfde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Na de oefenwedstrijden tegen Laakkwartier, RKAVV, Scheveningen en Katwijk werd dit een redelijke serieuze testcase voor het team van trainer Petrovic.

Twee jaar geleden eindigde het oefenduel tegen FC Eindhoven, dat eveneens tijdens het trainingskamp in Leende werd gehouden, met een gelijkstand van 1-1. Doelpuntenmaker voor ADO Den Haag was in die wedstrijd Kevin Jansen, die vanmiddag de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan wegens een lichte blessure.
Ook Mike Havenaar zat met een lichte blessure (rug) aan de kant.
De gisteren aangetrokken versterking Thomas Meissner speelde nog niet mee, hij sloot donderdagmiddag pas voor het eerst aan bij de training en trainer Petrovic liet weten dat hij daarom nog niet meespeelde.

Een aantal diehardsfans was uit Den Haag naar Leende gereden om de wedstrijd bij te wonen, net zoals wat locale ADO Den Haag fans en Eindhovenfans en zo waren er toch nog zo'n 350 toeschouwers die de verrichtingen van ADO Den Haag in Leende volgden.

ADO Den Haag begon gretig aan de wedstrijd maar kon net als in de vorige oefenduels de kansen die het kreeg niet afmaken. Dit was vooral het geval bij de in de vorige oefenwedstrijden goed presterende en scorende Gervane Kastaneer, die nu als spits werd opgesteld in plaats van op de vleugel en met deze positie niet zo goed uit de verf kwam. Ook Eindhoven wist af en toe een kans te creeren, maar ADO Den Haag doelman Robert Zwinkels bleef goed bij de les.
Na een half uur spelen wist Gehrt na een goede combinatie van Duplan en Meijers de doel achter de Eindhovense keeper te tikken: 0-1.
In de laatste minuut voor rust viel er een gat in de Haagse verdediging, waardoor Robert Zwinkels ver uit zijn doel moest lopen en Eindhoven de kans had om gelijk te maken, maar de bal belandde naast het doel.

Na de rust kwam doelman Rody de Boer onder de lat te staan. De tweede helft kabbelde eigenlijk net zo'n beetje als de eerste helft voort. Aan beide zijden wat kansen die niet goed werden benut of waarbij de keepers uitstekend redding brachten.
De scheidsrechter kende een aantal gele kaarten toe, onder andere aan Duplan in de eerste helft en net voor het Haags kwartiertje werd Schaken de gele kaart voorgehouden, toen hij daarover opmerkingen maakte kreeg hij meteen de tweede gele kaart voorgeschoteld en dus rood. Daarna werd de stemming wat geïrriteerd op het veld en ontstonden er een paar kleine schermutselingen tussen de spelers van beide ploegen. Die werden al gauw gesust en daarna ging de wedstrijd eigenlijk als een nachtkaars uit met de eindstand van  0-1 op het scorebord voor ADO Den Haag.

Volgende week vrijdag oefent ADO Den Haag in het Kyocera Stadion tegen Al-Shabab FC.