Datum plaatsing: 02-07-2016 19:03:00

Verslag en foto's oefenduel RKAVV - ADO Den Haag (1-4)

ADO Den Haag speelde zaterdagmiddag de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen zondag hoofdklasser RKAVV.

De laatste keer dat ADO tegen RKAVV oefende was op 7 april 2012. De eindstand werd toen 2-2.

ADO Den Haag trainer Petrovic liet vandaag net als in de oefenwedstrijd tegen Laakkwartier 2 elftallen spelen. De deze week aangetrokken Achraf El Mahdioui werd in het team dat na de rust zou spelen ingedeeld.

Net als in het oefenduel vorige week kwam ADO Den Haag langzaam op gang. Door met name Ruben Schaken en Gervane Kastaneer werden er wel een paar doelkansen gecreëerd, maar niet afgemaakt.
In de 35e minuut scoorde Chovanie Amatkaryo het eerste doelpunt voor ADO Den Haag. Drie minuten later verdubbelde dezelfde speler de score door zijn tweede doelpunt.
De rust werd opgelucht ingegaan met 0-2 voor ADO Den Haag. Opgelucht omdat een speler van RKAVV op slag van rust bijna scoorde. De bal kwam op de paal van het doel van keeper Jurrian Jouvenaar, en via een carambole ging de bal bijna over de doellijn, dus het scheelde maar een haartje of ADO had vlak voor rust een tegendoelpunt moeten incasseren.

Na de rust kwam er een geheel 'vers' elftal in het veld. Dit keer hoefde het publiek niet lang op een doelpunt te wachten. In de 47e minuut gaf Mo Atay de bal af aan Kevin Jansen die de 0-3 voor ADO Den Haag scoorde. De speaker op de Kastelenring gaf het doelpunt echter aan een RKAVV-speler, die de bal waarschijnlijk nog heel licht beroerde. Een kwartier later benutte Donovan de Groot een doelkans: 0-4. Lang duurde feestvreugde daarover niet, want een minuut later scoorde Brandon Richardson van RKAVV de 1-4 die hij daarna op acrobatische wijze vierde.
RKAVV rook bloed en kwam zelfs even goed in het spel, er zat bijna  een tweede doelpunt voor de ploeg uit Leidschendam in toen ze door een fout in de Haagse defensie alle tijd hadden om door te stormen en de bal voor het inschieten hadden, maar de bal belandde aan de buitenkant van het doel.
ADO Den Haag wist zich te herstellen en het spel speelde zich daarna voornamelijk af voor het doel van de RKAVV keeper. De tot dan toe onzichtbaar gebleven Mike Havenaar kreeg een aantal kansen, maar wist ze niet te benutten. De grootste kans kreeg hij in de laatste minuut van de wedstrijd, maar ook die ging er niet in, waardoor ADO Den Haag met de eindstand van 1-4 genoegen moest nemen.

ADO Den Haag speelt woensdag 6 juli de derde oefenwedstrijd. Dan zal SVV Scheveningen de tegenstander zijn.