Verslag en foto's: ADO wint eerste oefenduel van HVV Laakkwartier (0-4)

Zaterdagmiddag speelde ADO Den Haag de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Zoals altijd op het terrein van Laakkwartier was het er goed toeven voor het publiek met een gezellige sfeer en goede verzorging van de inwendige mens.

ADO Den Haag trainer Petrovic had vooraf al aangegeven veel 'jonkies' te zullen opstellen en dat was dan ook op het opstellingsformulier terug te vinden.

De eerste helft van de wedstrijd kan eigenlijk heel kort omschreven worden. De teams van ADO Den Haag en HVV Laakkwartier waren aan elkaar gewaagd. Er waren een paar kleine kansjes voor Havenaar en de van zijn verhuurperiode aan FC Eindhoven teruggekeerde Kastaneer, maar tot scoren kwam men niet. Voor ADO den Haag was de grootste kans nog voor Donovan de Groot, hij schoot op de paal. De rust werd doelpuntloos ingegaan.

Na de rust kwam er, zoals te doen gebruikelijk in oefenwedstrijden, voor ADO Den Haag een heel nieuw elftal in het veld, met Jurrian Jouvenaar als keeper.
Al snel kwam ADO Den Haag tot scoren. Na een uittrap van doelman Jouvenaar in de 48e minuut kwam Dennis van der Heijden aan de bal en hij schoot de bal op fraaie wijze, wat veel weg had van zijn debuutdoelpunt in de uitwedstrijd tegen Excelsior, achter de doelman van Laakkwartier. Een paar minuten later verdubbelde Ruben Schaken de score.
En ook Mathias Gehrt wist even later een doelkans goed te benutten: 0-3.
Daarna waren er nog een paar kansen voor Dennis van der Heijden en Ruben Schaken, maar de verdediging van Laakkwartier hield goed stand.
Tien minuten voor het eindsignaal zette Kevin Jansen de 0-4 voor ADO op het scorebord, wat ook de eindstand werd.

Volgende week zaterdag speelt ADO Den Haag de tweede oefenwedstrijd om 15.30 uur tegen RKAVV.

Opstelling ADO Den Haag
Eerste helft: Robert Zwinkels, Trevor David, Tom Beugelsdijk, Levy Berends, Aaron Meijers, Sam van Huffel, Donovan de Groot, Hector Hevel, Mike Havenaar, Edouard Duplan, Gervane Kastaneer
Tweede helft: Jurrian Jouvenaar, Tyronne Ebuehi, Danny Bakker, Mohammed Haddachi, Mo Atay, Kevin Jansen, Chovanie Amatkaryo, Ruben Schaken, Dennis van der Heijden, Mathias Gehrt, Henk van Schaik