Datum plaatsing: 28-05-2016 22:32:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag vrouwen veroveren KNVB Beker

De ADO Den Haag Vrouwen hebben zaterdagavond in het eigen Kyocerastadion de bekerfinale tegen Ajax met 1-0 gewonnen.

ADO Den Haag heeft zaterdagavond voor de derde maal sinds het begin van de eredivisie vrouwenvoetbal in 2007 de beker weten te veroveren.

De tegenstander was ditmaal Ajax, de club die tot nu toe 1 maal de beker wist te winnen.

Aangezien ADO Den Haag dit seizoen tegen Ajax drie van de vier competitiewedstrijden heeft verloren en 1 maal gelijk heeft gespeeld, leken de kansen voor ADO niet erg groot. Maar toch zette ADO Den Haag er alles op in om in het eigen stadion de beker te winnen.

Ajax speelde met 2 oud-ADO Den Haag speelsters in de basis: Eshly Bakker en Marjolijn van den Bighelaar, en een derde oud-ADO Den Haag speelster, Tessel Middag, zat op de bank bij Ajax.

ADO Den Haag zette meteen druk op de wedstrijd en had direct al een paar doelkansen, maar na zo'n 20 minuten kwamem de gasten beter in de wedstrijd en liep de wedstrijd gelijk op, Ajax leek zelfs sterker te worden en kreeg nog een paar kansjes, maar de Haagse doelvrouw Jennifer Vreugdenhil wist haar doel schoon te houden. Net voor rust wist ADO Den Haag de tegenstander uit het spel te brengen. Een fraaie aanval die op eigen helft begin mondde uit in een doelpunt. Pia Rijsdijk wist de verdediging van Ajax te omzeilen en legde de bal af op Lineth Beerensteyn die de bal prachtig achter de doelvrouw van Ajax in het net schoot: 1-0.  Na de wedstrijd werd bekend dat het haar laatste doelpunt in Haagse dienst was, want de talentvolle aanvalster vertrekt bij ADO Den Haag net zoals een paar andere speelsters.
Trainer Alex Scholte zei na de wedstrijd over de aanval die uitmondde in een doelpunt dat hij op dat moment dacht: "Waar zijn ze nu bezig?" en helemaal uit zijn dak ging.

De tweede helft was een stuk spannender. Kon ADO Den Haag de voorsprong behouden? Ja, daar was gezien het spel bijna geen twijfel over mogelijk. ADO Den Haag had zelfs de kans om de stand te verdubbelen, maar de doelvrouw van Ajax wist dat te voorkomen. Toch bleef het nog even billenknijpen, vooral toen scheidsrechter Deuring maar liefst 4 minuten blessuretijd erbij liet tellen.
ADO Den Haag hield stand en dus bleef de 1-0 stand op het scorebord staan.

Tijd om feest te vieren!
Hoe mooi was het dat Clubicoon Lex Schoenmaker de beker mocht overhandigen aan de Haagse speelsters! Daarna bleef het nog lang gezellig onrustig in de diverse skyboxen, waarin volop feest werd gevierd.