Datum plaatsing: 08-05-2016 17:13:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag sluit seizoen in stijl met gelijkspel af

ADO Den Haag heeft zijn seizoen 2015-2016 afgesloten met een gelijkspel tegen Heerenveen. In stijl eigenlijk: ADO stelde thuis dit seizoen toch wat teleur en dat was deze wedstrijd niet anders.

ADO startte voor het eerst met Hector Hevel in de basis en de jonge middenvelder pakte zijn kans en speelde een heel aardige wedstrijd. Vooraf was al duidelijk dat het vandaag nergens meer over ging. Alleen bij een nederlaag zou Heerenveen over ADO heengaan in de eindranglijst en dat scheelt toch een ton of twee aan televisiegelden.

Het stadion was toch lekker vol, de zon scheen, De Kraaien traden weer eens op en de sfeer was goed op de tribune. En ook ADO Den Haag had er wel zin in. Heerenveen maakte geen moment de indruk voor een overwinning te komen en speelde slap. ADO wilde er wel een leuke wedstrijd van maken en kreeg dan ook al snel wat kansjes. Duplan strooide met mooie balletjes en het was jammer dat Schaken het vizier weer net niet op scherp had staan. Kansen waren er voor hem, voor Hevel en uiteraard voor Havenaar.

In de dertigste minuut kreeg ADO Den Haag een terechte penalty nadat Duplan werd neergehaald. Havenaar scoorde zijn 17e doelpunt en heeft daarmee toch een behoorlijk knap resultaat neergezet als 'vervanger van Kramer'. De spits wordt nog wel eens verweten flegmatiek en niet technisch genoeg te zijn, maar hij blijft toch een plaag voor al zijn verdedigers. Ook vandaag kreeg hij een aantal grote kansen, maar hij wist er voetballend gezien net te weinig van maken.

Het is de vraag of we hem volgend jaar terug zien, de verwachting is dat niet. In de tweede helft was het beste wel uit het elftal van ADO. Toch kreeg ADO Den Haag nog een enorme kans op de 2-0 maar Schaken schoot van dichtbij op de paal. Een minuut later zorgde een communicatie probleem direct voor de 1-1. Heerenveen had nog geen kans gekregen, maar stond wel op gelijke hoogte.

Daarna kreeg ADO Den Haag nog wel wat kansen. Korte wilde heel graag een doelpuntje maken, maar faalde daar uiteindelijk in. Van der Heiden kreeg ook weer zijn minuten, maar zijn prachtige kopbal werd fabelachtig gered door de keeper van Heerenveen.

Op dat moment was eigenlijk niemand meer bezig met de wedstrijd. Iedereen was datarestjes aan het slurpen om de stand bij de Graafschap - Ajax te volgen. Het gelijkspel en daardoor het mislopen van de titel bij Ajax zorgde bij het publiek nog voor het hardste gejuich van de dag.

Dat was het: 2015-2016 zit erop. Met prima resultaten uit (vooral de winsten bij AZ, Heerenveen, Twente en Excelsior spraken tot de verbeelding). Maar thuis was het matig. in de eerste helft van het seizoen was de wens om aanvallend te spelen zo groot dat we veel punten verloren door tegendoelpunten. Pas na het doorschuiven vanTimothy Derijck naar het middenveld werd de balans in het elftal gevonden en werden er eindelijk ook wat wedstrijden thuis gewonnen. Een elfde plek dus, niet slecht, niet goed. Maar gezien de onrust buiten het veld wellicht best een aardige prestatie.