Datum plaatsing: 06-05-2016 22:15:00

Vrouwenvoetbal: Foto's duel ADO Den Haag - PSV

ADO Den Haag speelde vrijdagavond tegen PSV in het Kyocera Stadion.

Voor beide teams stond er niets meer op het spel. PSV staat stevig op de derde plek van de eredivisie en ADO Den Haag staat een plekje lager, maar kan niet meer op gelijke hoogte komen met PSV.

ADO Den Haag is echter wel bekerfinalist en  beschouwt de laatste competitierondes min of meer als voorbereiding op de bekerfinale 28 mei tegen Ajax in eigen huis.

PSV begon vanavond goed aan de wedstrijd en ADO Den Haag had aanvankelijk moeite om de club uit Eindhoven bij te benen, maar na 26 minuten speeltijd kwam ADO Den Haag toch wel op voorsprong door een fraai doelpunt van Lineth Beerensteijn. De ploeg uit Eindhoven had daarnog nog wel het beste van het spel, maar tot scoren kwam het niet, zodat de rust met de 1-0 voorsprong van ADO Den Haag werd ingegaan.

Na  de rust leek PSV sterker dan de geel/groenen en dat uitte zich in de 52e minuut door een doelpunt van Nadia Coolen die een te zachte terugspeelbal kon onderscheppen en doelvrouwe Jennifer Vreugdenhil kon passeren: 1-1. Daarna was het vuur bij ADO Den Haag terug. Nog geen minuut later schoot Lisanne Grimberg de bal in het doel achter de doelvrouwe van PSV. De Haagse dames kregen daarna kans na kans, maar wisten die niet te verzilveren, zodat het doelsaldo op 2-1 bleef steken. Maar de  terecht verdiende drie punten bleven in ieder geval in Den Haag!

ADO Den Haag heeft nog 2 competitiewedstrijden te spelen, op 13 mei uit tegen PEC Zwolle en op 20 mei thuis tegen Telstar. En dan op 28 mei de bekerfinale thuis in het Kyocera Stadion tegen Ajax.