Datum plaatsing: 15-04-2016 23:19:00

Vrouwenvoetbal: Foto's duel ADO Den Haag - Ajax

Vrijdagavond speelde ADO Den Haag Vrouwen thuis tegen het vrouwenteam van Ajax.

De wedstrijd werd vanavond in een goed gevuld Kyocera Stadion gespeeld. Er werden  6.250 toeschouwers bij deze wedstrijd geteld, een record voor een wedstrijd van ADO Den Haag Vrouwen.

In de eerste helft gingen de wedstrijd nagenoeg gelijk op. Maar ADO Den Haag had toch wel de meeste kansen.
De Ajax vrouwen waren zeer fanatiek in hun spel en dat uitte zich in een aantal overtredingen. Zo maakte Ajax speelster Petra Hogewoning, een onnodige natrappende beweging naar Lisanne Grimberg. Scheidsrechter Punt liet deze overtreding echter onbestraft.
Een minuut voor rust bracht oud ADO Den Haag speelster Tessel Middag met een kopbal haar team op voorsprong.

In de laatste fase van de tweede helft verzuimde scheidsrechter Punt een rode kaart te geven toen een Ajax speelster een soort van kopstoot op het lichaam van Yvette van der Veen gaf. De scheidsrechter toonde slechts de gele kaart in plaats van de op zijn plaats zijnde rode kaart. Daarna verwees hij ADO Den Haag trainer Marcel Valk die zijn onvrede uittte over het optreden van de scheids naar de tribune.
Na dit opstootje gooide Ajax de wedstrijd op slot door een doelpunt van Pieete: 0-2.

Een paar minuten later kreeg ADO Den Haag een penalty toegewezen na een overtreding op invalster Lineth Beerensteyn, die na een blessure in december vorig jaar voor het eerst weer meespeelde.
Dominique Bruinenberg schoot de toegekende penalty slecht in, waardoor de Amsterdamse doelvrouwe de penalty kon keren.
In de blessurtijd van zes minuten kreeg ADO Den Haag wederom een penalty toegekend, maar ook deze penalty werd niet goed benut, zodat de wedstrijd in 0-2 voor de Amsterdamse formatie eindigde.

De volgende thuiswedstrijd van de ADO Den Haag vrouwen is de halve bekerfinale tegen Buitenvelder. De wedstrijd wordt op zaterdag 23 april om 19.30 uur in het Kyocera stadion gespeeld.

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk, Kim Dolstra (74. Dominique Vugts), Priscilla Mesker, Dominique Bruinenberg (81. Jessie van Leeuwen), Lisanne Grimberg, Michelle Vrieling, Nadine Noordam (60. Lineth Beerensteyn), Kirsten Koopmans, Pia Rijsdijk