Datum plaatsing: 20-03-2016 17:47:00

Verslag en foto's :ADO op de valreep langs NEC: 1-0

ADO Den Haag heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen NEC NIjmegen met veel geluk 3 punten in de wacht weten te slepen. Invaller Malone wist vlak voor tijd de 1-0 op het scorbord te zetten.

ADO Den Haag startte toch wel verrassend met een 4-4-2 opstelling. Schaken was geblesseerd en Marengo nog niet voldoende hersteld voor een volle wedstrijd. Daardoor was er op het middenveld plek voor Jansen, Bakker, Kristensen en Derijck. Vooral Kristensen viel uiteindelijk op, want hij vormde een goed koppeltje met de jonge Ebuehi en dacht -in tegenstelling tot veel anderen vandaag- offensief en probeerde druk te zetten op de verdedigers van NEC.

NEC was zonder topscorer Santos afgereisd naar Den Haag en had een duidelijke missie: niet verliezen. In de eerste helft was het ADO Den Haag die het spel moest maken en daardoor stonden er grote delen van de wedstrijd 21 man op de helft van de Nijmegenaren.
Dat zei verder niet zoveel, want de eerste en grootste kans was voor NEC. In een mooie combinatie werd de defensie van ADO uit elkaar gespeeld en had Limbombe de uitgelezen kans om in te schieten. Hij schoot gelukkig voor ADO echter naast.
ADO probeerde het dus wel in de eerste helft, maar miste de snelheid en finesse om NEC uit elkaar te spelen. ADO zette druk en er kwamen ook wel wat kansen, maar veel hing van toeval af. Duplan schoot mis na onhandig uitkomen van de NEC keeper en nadat Bakker knap vanaf de zijlijn kon terugleggen, was er niemand om het af te maken.

Weinig spektakel dus al met al. In de tweede helft kwam NEC wat aanvallender voor de dag. Dat zou goed nieuws moeten zijn voor ADO, want er kwam meer ruimte om te voetballen én om te counteren. Maar de tweede helft bleek alleen nog maar meer van hetzelfde te worden. Te langzaam, te weinig creativiteit en te weinig wil om er wat van te maken. NEC viel dus wat meer aan maar wist geen kansen te creeeren. Limbombe vond zichzelf vooral wel fantastich en weinig begrepen door zijn medespelers, maar kon toch ook geen verschil maken.

ADO Den Haag kreeg eigenlijk maar één kans. Net toen iedereen het karige spel van Havenaar wel zat aan het worden was, pikte hij een bal op halverwege de NEC helft en schoot prachtig in. Goed keeperswerk zorgde ervoor dat het 0-0 bleef.
ADO wisselde vervolgens aanvallend (Marengo, van der Heijden en Malone kwamen in het veld voor Kristensen, Bakker en Havenaar) maar het spelbeeld veranderde eigenlijk nauwelijks.
In de laatste minuut kreeg ADO dan toch waar het op het hoopte. Van der Heijden gaf in de laatste minuut hard voor, de bal beef hangen vlak voor het goal en Malone maaide de bal snoeihard tegen de touwen: 1-0.

Iets teveel van het goede was het wellicht wel, maar niemand die erom maalde in het stadion. ADO Den Haag blijft nog even meedoen voor een plek in de Playoffs al moet het nog 4 punten en 2 ploegen inhalen om de 8e plek te behalen. Maar waar het om gaat: we spelen nog steeds ergens om en dat is natuurlijk leuk. Op naar de volgende wedstrijd!