Datum plaatsing: 13-03-2016 14:28:00

Foto's en verslag : ADO Den Haag vecht zich terug in Utrecht: 2-2

ADO Den Haag heeft in Utrecht met 2-2 gelijkgespeeld. Voor rust stond FC Utrecht comfortabel voor met 2-0, maar door treffers van Bakker en Havenaar kwam ADO Den Haag toch nog langszij.

ADO Den Haag startte met een versterkt middenveld met Danny Bakker voor Marengo. Daarmee werd het plan de campagne al snel duidelijk: ADO Den Haag wilde de slag op het middenveld winnen en vanuit de counter schakelen en hopen op een goal. FC Utrecht mocht het spel gaan maken.

Dat leek een prima strategie, want FC Utrecht bakte er eigenlijk niks van. Aanvallend kwam er weinig uit en aangezien ze ook geen druk zetten, bleef ADO Den Haag makkelijk overeind. Sterker: ADO combineerde wat beter en kreeg ook de eerste kans. Duplan kopte op Havenaar door die vrij kon inschieten. Keeper de Ruiter kwam echter goed zijn doel uit waardoor het schot geblokt werd.

Net toen iedereen aan het indutten was, brak Haller de wedstrijd open. Hij nam de bal met de rug naar de goal aan en joeg de bal met een halve omhaal tegen de touwen: 1-0. Een prachtige goal, en het gooide de wedstrijd natuurlijk open. ADO Den Haag moest gaan komen.

Dat lukte ook redelijk. ADO zette naarmate de eerste helft vorderde steeds meer druk en was een aantal keer gevaarlijk. Waar ADO dus dichtbij de gelijkmaker was, gooide Ruud Boijmans op het oog de wedstrijd op slot. FC Utrecht counterde, kreeg de bal voor het eerst een paar keer overgespeeld, Kanon lette niet op waardoor een voorzet op Boijmans gegeven kon worden en hij in kon tikken: 2-0. Een achterstand die eigenlijk nergens voor nodig was, gezien het spelbeeld, maar wel een die normaal gesproken wel einde wedstrijd is.

Na rust schakelde ADO Den Haag echter nog een tandje bij en ging FC Utrecht nog een tandje minder spelen. En doordat Bakker vlak na rust een vrije trap prachtig inschoot, was de spanning snel terug: 2-1.

Lang bleef het spannend. FC Utrecht kreeg kansen, maar de grootste waren voor ADO. Niemand anders dan Mike Havenaar maakte de gelijkmaker. Uiteraard was het Duplan, die vanaf links een perfecte voorzet gaf en die Havenaar keurig inkopte. Zijn dertiende doelpunt en de tiende assist van Duplan dit jaar.
Daarna had ADO ook nog kunnen winnen, want het kreeg via de ingevallen Ruben Schaken drie opgelegde kansen om te scoren. Alle drie de kansen waren niet aan hem besteed en in één geval moest oud ADO speler Christian Kum de bal van de lijn rossen, maar het bleef 2-2.

Zo eindigde de wedstrijd in 2-2. ADO Den Haag stijgt erdoor naar de tiende plek, maar zal toch uiteindelijk balen dat het niet met drie punten naar huis kon reizen. Volgende week zondag komt NEC op bezoek. ADO Den Haag heeft nog steeds een kansje op de play offs, samen met diverse andere ploegen, dus het gaat nog steeds ergens om dit seizoen.