Datum plaatsing: 04-03-2016 23:07:00

Foto's en verslag: ADO Den Haag verdiend langs FC Twente: 2-1

ADO Den Haag haalde vanavond (pas) zijn derde thuisoverwinning dit seizoen. In een volgepakt stadion won ADO na een sterke eerste helft volledig terecht met 2-1 van FC Twente.

ADO Den Haag had vooraf nogal wat personele problemen. Door schorsingen en blessures moest Fraser improviseren.

Uiteindelijk koos hij voor een achterhoede met Ebuehi als rechtsback en Kanon als centrale verdediger. Op het middenveld nam Kristensen de plek in van Bakker en stond ook Marengo weer in de basis.

Het bleek een goede keuze. Na iets meer dan een minuut lag de bal voor ADO Den Haag al in het net. Geen gelukkie, maar gewoon een mooie aanval met als afronding een perfecte voorzet op Kristensen die keurig inkopte: 1-0.
En dat was geen toeval. Waar het aan lag was niet duidelijk, maar ADO Den Haag was ongekend aanvallend met een verhoudingsgewijs defensief middenveld. FC Twente kwam er niet aan te pas, en leek de opdracht te hebben gekregen vanuit de counter te loeren op een doelpuntje. ADO Den Haag had met een zeer sterke aanval Duplan en Marengo en op het middenveld overwicht met Kirstensen en een zeer actieve Jansen. In de verdediging speelde uiteraard Tom Beugelsdijk weer een prima wedstrijd, net als Meijers  en kon ook jonkie Ebuehi op een prima wedstrijd terugkijken.

Dat klinkt mooi en dat was het ook. Niet eerder dit seizoen was ADO Den Haag zo gevaarlijk in de aanval. Aan het einde van de eerste helft kon het drie schoten op paal en lat op hun conto schrijven en waren er nog open kansen voor Kristensen en Duplan om de 2-0 te maken. FC Twente kreeg een mini kansje door een schot van afstand van de immer getalenteerde maar vooral geagiteerde Hakim Ziyech. Hansen speelde lette echter goed op en stopte de bal voor de lijn.

In de tweede helft was het beste van het spel wel uit het spel van ADO verdwenen. FC Twente was iets meer aan het duwen maar werd toch nauwelijks gevaarlijk op wat speldeprikjes na. ADO kwam daarentegen wel op 2-0. Na een handsbal kreeg ADO een penalty die koeltjes door Derijck werd ingeschoten: 2-0. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Zeker omdat ADO daarna nog de grootste kansen kreeg, onder andere door een mooie aanval met de verder onzichtbare Havenaar. Hij kopte de bal door op Duplan die de bal voorzette en die werd bijna onmogelijk naast geschoten door Marengo. FC Twente zette daarna wel aan en kreeg twee kansen, maar ook Hansen bewees waarom hij onbetwist in het goal staat bij ADO Den Haag.

Toch werd het nog spannend. Vanaf het moment dat Kristensen naar de kant werd gehaald en vervangen voor Ebecilo werd de slag op het middenveld verloren. Ebecilio had zelfs op geen enkel balcontact in 15 minuten en daardoor had ADO letterlijk een mannetje minder waar het nu juist nodig was.
 In de 78e minuut was een lange bal op Ziyech en een klein beetje ruimte voldoende voor hem om verwoestend uit te halen en de 2-1 te scoren. FC Twente rook uiteraard nog een succesje, maar ADO Den Haag kwam eigenlijk niet meer in de problemen. Het was lange halen, snel thuis, maar de winst werd over de streep getrokken.
Daardoor staat ADO Den Haag nu weer twee punten boven FC Twente met 33 punten. Een mooie veilige plek voor ADO Den Haag met nog een klein kansje op de play offs aan het eind van het seizoen. Laten we kijken wat het gaat worden volgende week, uit tegen FC Utrecht....