Datum plaatsing: 27-02-2016 22:22:00

PSV pas na rust langs ADO Den Haag (2-0)

Zaterdagavond speelde ADO Den Haag in het Philipsstadion te Eindhoven tegen regerend landskampioen PSV.

Zowel ADO Den Haag als PSV beschikten over een niet superfitte selectie.
ADO Den Haag trainer Henk Fraser moest flink puzzelen vanwege een aantal geblesseerde spelers (Van der Heijden, Zuiverloon en Kanon)  en spelers die nog herstellende waren van griep (Schaken en Duplan) en Aaron Meijers die voor deze wedstrijd geschorst was. Fraser besloot Ebuehi op de plaats van Meijers te zetten.

PSV-trainer Cocu kon nagenoeg over alle spelers beschikken, alleen hadden zij de Champions League wedstrijd tegen Atletico Madrid van afgelopen woensdag nog in de benen.

PSV stond in deze 25e speelronde voor de wedstrijd nog moest beginnen 26 punten voor op ADO Den Haag, maar ADO Den Haag weet tegen de hoger geplaatste clubs altijd beter te presteren dan tegen de laaggeklasseerden, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

ADO Den Haag kwam in de eerste minuut van de wedstrijd goed weg toen scheidsrechter Higler na een overtredingen van Wormgoor op Locadia die wel heel gemakkelijk ging liggen in de 16 de bal niet op de stip legde en zelfs zijn kaarten nog op zak hield.
PSV had het meeste balbezit, maar wist de kansen die het kreeg niet goed te benutten. Het meest gevaarlijke moment van PSV in de eerste helft was in de 22e minuut van de wedstrijd. Na een hoekschop van Propper schoot Moreno tegen de onderkant van  de lat van het doel van Martin Hansen, maar de bal ging niet over de doellijn.
ADO Den Haag wist prima stand te houden en daardoor werd de rust met 0-0 ingegaan.

Na rust werd ADO Den Haag meer en meer teruggedrongen en besloot Fraser 4-4-2 te gaan spelen en daartoe  de in deze wedstrijd onzichtbare Ebecilio te wisselen voor Ruben Schaken. Dat pakte niet zo goed uit als de oefenmeester in gedachten had en PSV kwam door Van Ginkel op voorsprong: 1-0.
ADO Den Haag ging op zoek naar de gelijkmaker en had daartoe nog een grote kans na een samenspel van Duplan en Havenaar die de 1-1 op zijn voet had, maar keeper Zoet bleef goed bij de les.
Daarna bracht Fraser Zuiverloon in voor Wormgoor, maar ook dat mocht niet baten.
Tien minuten na het doelpunt van Van Ginkel wist De Jong op aangeven van Guardado de wedstrijd op slot te gooien: 2-0.

Helaas geen punt(en) mee naar Den Haag. Deze wedstrijd leverde bovendien 2 schorsingen op. Malone en Bakker moeten de thuiswedstrijd tegen FC Twente missen doordat ze beiden de vijfde gele kaart  kregen en dus geschorst zijn voor komende wedstrijd.
Volgende week dus FC Twente thuis in het Kyocera Stadion. Wederom een spannende wedstrijd, aangezien FC Twente, die ook zaterdagavond speelde, voor de vijfde keer op rij wist te winnen en door de winst op de ranglijst over ADO Den Haag heen is gegaan.