Datum plaatsing: 27-01-2016 21:46:00

Kansloze nederlaag tegen degradatiekandidaat Graafschap : 3-1

ADO Den Haag heeft de midweekse uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat De Graafschap met een 3-1 nederlaag afgesloten. Aan de overwinning viel niets af te dingen.

ADO Den Haag startte in zijn vertrouwde opstelling, met als enige opvaller dat Wilfried Kanon in de basis startte voor de weer herstelde Meijers.
Vooraf was het duidelijk: De Graafschap is zijn gevecht op leven en dood tegen degradatie gestart en was van plan te gaan stormen. Aan ADO Den Haag om niet mee te gaan in opportunisme.

Daar kwam niets van terecht. Het was niet eens het stormen van de Graafschap, het was het totale gebrek aan zorgvuldigheid bij ADO. Ballen kwamen niet aan, de bal bleef niet in de ploeg en halverwege de eerste helft bleek uit de statistieken dat ADO maar 27% balbezit had gehad.

Het rare was: toen stond ADO al voor, want in de tiende minuut liep Havenaar zijn elfde doelpunt binnen uit een kansloos genomen corner van Duplan. Alle gelegenheid dus om de rust te bewaren en de Vijverberg stil te spelen.
Maar dat gebeurde dus niet. Eerst kreeg Vermeij een enorme kans op de 1-1, maar hij stond net te ver weg om de bal in te tikken. Daarna had de Graafschap tot twee keer toe een penalty moeten krijgen wegens hands, maar de scheidsrechter was ADO goed gezind en vond beide ballen aangeschoten en dus geen penalty waardig.

In het laatste kwartier kreeg ADO de druk van het goal weg, maar van aanvaardbaar voetbal was geen sprake.
Na de rust was het zaak de boel te keren, maar dat lukte dus niet.

Vlak na rust was er al een grote kopkans voor van de Pavert die er niet inging en was ADO voor de zoveelste keer gewaarschuwd.
De 1-1 moest vallen en deed dat dus ook. Het duurde tot de 69e minuut, maar toen werd de verdediging van ADO na klungelig verdedigen opgelegd en was er geen centrale verdediger te bekennen toen Vermeij de bal inschoot. Zeven minuten later schoot Tarfi prachtig in na wederom karig uitverdedigen: 2-1.
ADO gooide eindelijk wat schroom van zich af en probeerde zich nog naar de gelijkmaker te knokken. Beugelsdijk had een enorme kopkans, maar de keeper van de Graafschap ranselde de bal uit het goal. Een paar minuten later kreeg ADO zijn laatste kans door de ingevallen Korte die hard, maar recht op de keeper schoot.
In de 90e minuut maakte de Graafschap aan alle illusies een einde door de 3-1 te scoren. Uiteraard waren er mooie taferelen te zien in de Vijverberg. Een pijnlijke nederlaag waarin ADO nauwelijks aan het voetballen kwam, en als los zand over het veld zwalkte.

Een duidelijkere wake up call voor Feyenoord - uit kan er niet zijn. De 800 supporters in het uitverkochte uitvak moet meer geboden worden dan wat er vanavond vertoond werd.