Datum plaatsing: 24-01-2016 19:31:00

Foto's en verslag: Belangrijke winst tegen Cambuur: 2-1

In een slechte maar uiteindelijk spannende wedstrijd heeft ADO Den Haag drie punten overgehouden aan de ontmoeting tegen Cambuur. ADO Den Haag neemt daarmee afstand van de degradatiezone

Henk Fraser moest op het laatste moment improviseren: Vito Wormgoor voelde zich ziek en kon niet spelen en Meijers was nog niet in staat om te spelen. Daardoor speelde Malone op het middenveld, stond Zuiverloon centraal en kon Wilfired Kanon direct zijn tweede wedstrijd spelen. Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog een actie tegen racisme, als reactie op de oerwoudgeluiden die vorige week tegen Bazoer klonken.

ADO Den Haag is thuis moeilijk te kloppen, maar zelf wint de ploeg ook nauwelijks. Dit seizoen werd thuis alleen Feyenoord verslagen.
Tegen de kleintjes heeft ADO het moeilijk om het spel te maken en komt daardoor vaak in de problemen.
Ook in deze wedstrijd was dat weer het geval.

In de eerste helft was het eigenlijk bar slecht. ADO Den Haag kreeg bijna geen bal overgespeeld naar een medespeler en Cambuur startte aanvallend en fris. Niet alleen vanuit de counter speelden ze aardig over, maar ze deden eigenlijk wat je van ADO zou verwachten: opjagen en proberen aan te vallen. In de 14e minuut leverde dat een mooi doelpunt op. Na een eentweetje met Ogbeche wipte van der Streek mooi de 0-1 over Hansen heen.

Het middenveld van ADO Den Haag kwam er niet aan te pas en vooral Kevin Jansen speelde ongelukkig in de eerste dertig minuten. Daarna wist hij nog wel zijn spel te verbeteren, maar Fraser besloot in de rust hem toch te wisselen.
Marengo kwam voor hem in de plek en dat leverde direct dreiging op. Marengo heeft een drive naar voren en is ook technisch sterk, dus de 'ADO storm' kwam eindelijk op gang.

De 1-1 viel in de 53e minuut. Marengo gaf de bal mee op de meegelopen Kanon, die de bal perfect voorgaf op het hoofd van Havenaar. De Japanse hagenaar had de hele wedstrijd nog geen bal geraakt, maar kopte feilloos binnen: 1-1.
Drie minuten later kantelde de wedstrijd definitief. Duplan brak door en schoot op de paal. De terugvallende bal was wederom voor Havenaar die daarmee de 2-1 en zijn 10e doelpunt van het seizoen maakte.

Met nog een half uur te gaan, was de wedstrijd nog niet gespeeld. ADO Den Haag kreeg nog een paar mooie kansen. De mooiste was voor Havenaar, maar die had af moeten leggen, maar ging voor zijn hattrick. Daarna moest er nog een bal van de lijn gehaald worden en leek het toch echt wachten op de derde treffer. Toen de tijd doortikte en die niet viel, rook Cambuur toch weer zijn kans. ADO ging achteruit lopen en het werd spannend. Met de hakken over de sloot werd uiteindelijk de wedstrijd uitgespeeld en kon ADO drie punten bijschrijven.
De vreugde bij de spelers en het publiek gaf aan dat het geen makkie was vandaag.

In de komende drie wedstrijden speelt ADO achtereenvolgens uit tegen de Graafschap en uit tegen het geplaagde Feyenoord.  Daarna volgt de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Dus het kunnen mooie weken worden....