Datum plaatsing: 17-01-2016 16:01:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Ajax (0-1)

Er stond ADO Den Haag zondag meteen na de winterstop een pittige wedstrijd te wachten. De huidige koploper kwam op bezoek in het Kyocera Stadion.

Mike Havenaar die een aantal wedstrijden uit de running was door een paar gebroken ribben stond redelijk onverwacht gewoon in de basis.

Ondanks dat het stadion nagenoeg uitverkocht was, was er vooral de eerste helft weinig sfeer in het stadion te proeven.

ADO Den Haag kwam er in het begin van de wedstrijd niet echt aan te pas, maar ook Ajax kwam ondanks het overwicht dat het had niet echt overtuigend over.
Het enige doelpunt van de wedstrijd werd door Younes in de 21e minuut van de wedstrijd gemaakt: 0-1.
De Amsterdammers beperkten zich in de eerste helft tot het rondspelen van de bal, zo gauw er een ADO speler in de buurt kwam speelden ze de bal lafjes over naar een teamgenoot en er kwam ook verder weinig aanvallends uit de koker van trainer Frank de Boer.
ADO probeerde nog wel wat en had nog wat kansjes door Duplan en Schaken, maar het bleef een matte vertoning.

De tweede helft leverde wat meer spektakel op. Schaken liep tegen Ajax doelman Cillessen op. Het leverde Cillissen een bloedneus en Schaken een gele kaart op. ADO Den Haag had wederom een paar kansen om de stand gelijk te trekken. Zo was Beugelsdijk vlak bij de gelijkmaker toen de bal in de kluts voor het Ajax doel terecht kwam, maar keeper Cillessen was hem te vlug af.
De grootste kans was voor Havenaar, die zo schrok van de onverwachte kans dat hij niet goed met de geboden kans om wist te gaan.
In de vijf minuten extra tijd had ADO Den Haag nog het geluk dat Ajax de score niet verdubbelde. De bal kwam via de lat net niet of misschien toch wel achter de doellijn van doelman Hansen.

Volgende week zondag speelt ADO Den Haag wederom een thuiswedstrijd, dan is Cambuur Leeuwarden de tegenstander.