Datum plaatsing: 08-01-2016 19:15:00

Foto's en verslag oefenduel ADO Den Haag - KV Mechelen (0-1)

Op de eennalaatste dag van het trainingskamp in Zuid Spanje speelde ADO Den Haag een oefenduel tegen KV Mechelen in het San Pedro voetbalstadion te San Pedro.

Aaron Meijers die gisteren zijn enkel blesseerde tijdens de training kon deze wedstrijd niet meespelen, maar Mike Havenaar die in november een paar gebroken ribben opliep kon wel weer in de basis beginnen.

In het eerste kwartier van de wedstrijd kwam ADO Den Haag, op een kans voor Vito Wormgoor na een corner van Duplan, er niet aan te pas. Trainer Henk Fraser wond zich daarover aan de zijlijn behoorlijk over op en schreeuwde wat aanwijzingen in het Surinaams naar Ruben Schaken.Dat leek even te helpen want in de 20e minuut schoot Schaken hard op het doel van de Belgische keeper, maar die wist de bal te stoppen. Het ging er hard aan toe in de wedstrijd en dat leidde tot een aantal overtredingen. Een van die overtredingen bezorgde Wilfried Kanon een gele kaart. Na een half uur speeltijd werd Mike Havenaar gewisseld voor Kristensen, die daarna samen met Kevin Jansen het de Belgisch doelman nog lastig wisten te maken. Tot scoren kwamen beide ploegen echter niet, zodat de rust met de stand werd ingegaan als waarmee de wedstrijd begonnen was: 0-0.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen bleek dat de ballen waarmee gespeeld werd te zacht waren. ADO Den Haag besloot daarom met de eigen meegenomen ballen te spelen. Het bleek echter niet het gewenste resultaat op te leveren... in de 54e minuut kwam de tegenstander op voorsprong: 0-1.
Meteen daarna werden Vito Wormgoor en Wilfried Kanon van het veld gehaald voor Tyronne Ebuehi en Dion Malone. Malone werd als rechtsback neergezet, Beugelsdijk centraal en Ebuehi linksback.

Dat leek een goede combinatie en ADO Den Haag kwam ook weerwat  terug in het spel. Helaas werkte de scheidsrechter niet mee, na een overtreding in de 16 meter op Duplan legde hij de bal niet op de stip.
Op slag van het Haags kwartiertje bracht Henk Fraser Kenji Gorré en Marengo in voor Duplan en Schaken. Ook Hevel en Kastaneer mochten later nog even aan het gras ruiken ten koste van Danny Bakker en Timothy Derijck.
De grootste kans voor ADO Den Haag was er eigenlijk voor Kastaneer in de laatste minuut van de wedstrijd, maar weer wist de Belgische doelman helaas voor ADO Den Haag prima te redden.