Datum plaatsing: 12-12-2015 20:31:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag - Willem II (1-1)

ADO Den Haag heeft in een bar slechte wedstrijd in bar slechte weeromstandigheden een puntje gepakt tegen Willem II. Na een gelukkige voorsprong in de eerste helft, werd het na de rust uit een penalty 1-1.

ADO Den Haag moest het vandaag doen zonder Mike Havenaar, die met twee gebroken ribben voorlopig even geduld moet hebben voor hij weer kan spelen. Op zijn plek stond de ongeveer 40 centimeter kleinere Giovanni Korte.

In het natte en winderige Forepark was er weinig te genieten. ADO had vooraf aangegeven nu eindelijk toch echt de aansluiting met de middenmoot te willen maken, maar maakte daar geen moment aanspraak op. ADO Den Haag startte vanuit een gesloten defensie. Willem II mocht het spel maken en probeerde dat ook. Ook hen lukte eigenlijk niets, maar zij deden nog wel hun best er wat van te maken. Het middenveld van ADO kwam tekort, Schaken speelde een dramatische wedstrijd en Korte, de felle haagse spits, kon zijn verkiezing als 'nummer tien' geen moment waarmaken.
Het enige wat in de eerste helft enigszins spraakmakend was, was een pittige overtreding van de verder foutloos spelende Tom Beugelsdijk. Op het middenveld maakte hij een pittige overtreding, waar hij rood voor had kunnen krijgen. De scheidsrechter gaf hem echter geel en gezien de verhoudingen in het veld was dat ook te verkopen.

In de 34e minuut kwam ADO volledig uit het niets op 1-0. Bakker werd neergehaald, gaf de bal snel aan Duplan die opstoomde en de bal aan de vrijstaande Jansen gaf, die vanaf 17 meter kon uithalen. Dat deed hij ook en doordat de bal aangeraakt werd, verdween de bal ook nog eens in het doel.
Een onterechte voorsprong, maar niet minder gewenst natuurlijk. ADO had in de eerste helft 36% balbezit tegenover Willem II 64 %.

In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld tot aan de 54e minuut. Toen maakte Malone een lichte overtreding in het strafschopgebied en kreeg een terechte rode kaart én penalty tegen. Nick vd Velden maakte daaruit de 1-1.

Daarna gebeurde er eigenlijk niets meer. Willem II wilde best winnen, maar ook niet zo heel hard. Een kans kregen ze nog door een defensieve blunder van Jansen, maar Falkenburg wist geen raad met de open kans. Er viel ook nog wel wat te zeggen over de scheidsrechter, want eerst maakte Peters (met al geel op zak) een handsbal in het  strafschopgebied. De scheidsrechter zag niets. Vlak daarna had Wuytens een donkergele kaart moeten krijgen voor een overtreding op Bakker. De scheidsrechter gaf echter voordeel voor ADO en weigerde daarna om een gele kaart te trekken waardoor Willem II in een overtal situatie bleef.

Niet dat het waarschijnlijk veel uitgemaakt had.ADO zat met elf man ook niet in de wedstrijd, en tien tegen tien had vast niet al teveel uitgemaakt. Beide ploegen bakten er gewoon weinig tot niets van. De wedstrijd eindigde dus in een terecht gelijkspel. ADO Den Haag speelt volgende week zijn laatste wedstrijd van het jaar in Heerenveen.