Datum plaatsing: 11-12-2015 22:00:00

Vrouwenvoetbal: verslag en foto's: ADO Den Haag walst over PSV heen

Vrijdagavond speelde het ADO Den Haag Vrouwenteam thuis in het Kyocera stadion tegen het vrouwenteam van PSV.

Een belangrijke wedstrijd voor ADO Den Haag, die van tevoren moeilijk leek te worden, aangezien ADO Den Haag in de elf ervoor gespeelde wedstrijden nog slechts 10 punten heeft weten te pakken. PSV staat op de derde plaats met maar liefst 22 punten.

ADO Den Haag begon echter onbevreesd aan deze wedstrijd en was duidelijk de meerdere met diverse kansen van bijvoorbeeld Pia Rijsdijk en Nadine Noordam. Maar de keepster van PSV wist goed redding te brengen. In de 25e minuut werd Lineth Beerensteyn in de 16 meter neergehaald waarop scheidsrechter Westenbroek de bal op de stip legde. Yvette van Veen benutte de penalty goed, zodat ADO Den Haag op voorsprong kwam. Die 1-0 werd ook de ruststand.

Drie minuten na de hervatting verdubbelde Lineth Beerensteyn, op aangeven van Kirsten Koopmans de score. Pas op slag van het Haags kwartiertje kwam PSV terug in de wedstrijd: 2-1. Maar lang duurde dat niet, want 2 minuten later scoorde Lineth Beerensteyn alweer voor ADO Den Haag: 3-1. Twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd het zelfs nog 4-1 door een doelpunt van Kirsten Koopmans! Maar de wedstrijd was nog niet afgelopen, want in blessuretijd scoorde Koopmans wederom, zodat de eindstand van 5-1 te noteren viel!

Drie zeer terecht verdiende punten zitten in de knip!

Volgende week vrijdag speelt het Haagse vrouwenteam wederom thuis. Dan is SC Heerenveen de tegenstander.