Datum plaatsing: 01-11-2015 15:39:00

Verslag en foto's: Thuiswinst voor ADO Den Haag tegen Feyenoord: 1-0

ADO Den Haag heeft voor het eerst dit seizoen thuis drie punten gepakt. In de Zuid Hollandse derby won ADO Den Haag tegen Feyenoord met 1-0, door een eigen doelpunt van Sven van Beek.

Vooraf zag het er slecht uit voor ADO Den Haag. Feyenoord liet al weken zien dat het in vorm is met een goede voorhoede en een stevige verdediging. ADO Den Haag had thuis nog niet gewonnen en had in zijn 'makkelijke' serie maar drie puntjes gepakt.

Toch zat het Kyocera stadion goed vol en was er vooraf een goede sfeer. Een mooi geel groen rookgrodijn zorgde voor de juiste sfeer tijdens de 'mini klassieker'. ADO startte goed en zat dicht op de huid van de Feyenoord spelers. Ze kwamen daardoor niet aan voetballen toe en ADO was op zoek naar de counter. Die kwam na een paar minuten al, uiteraard voor Mike Havenaar. De Haagse Japanner was een plaag voor de defensie en is een schot in de roos voor ADO. Hij schoot echter in het zijnet.

Daarna was het lang zoeken naar echte grote kansen. Zowel feyenoord als ADO kregen er één in de eerste helft. Na een slechte ingooi nam Feyenoord over en speelde snel Kuijt aan die vrij voor Hansen kwam. Die wist echter voortreffelijk het schot te keren. Voor ADO was het bijna weer Havenaar die met een bekeken balletje op een paar centimeter na niet wist te scoren.

De rust werd dus met 0-0 gehaald. In de tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Na vijf minuten was Havenaar met een acrobatische actie die op de lat schoot. Ook had Havenaar nog een enorme kans, maar doelman Vermeer was knap zijn goal uit om de bal tegen te houden.  Voor Feyenoord waren geen echt grote kansen te zien. Terwijl Feyenoord halverwege de tweede helft wat meer aan aanvallen ging denken, lag ineens de bal toch in het netje voor ADO Den Haag. Schaken gaf de bal voor en de rebound op die bal werd door Feyenoord's eigen Sven van Beek in eigen doel gewerkt: 1-0.

Daarna werd het buffelen geblazen. Feyenoord ging met de moed der wanhoop op jacht naar de gelijkmaker en ADO zette een muur neer om dat te voorkomen. Na de (terechte) rode kaart van Duplan werd dat alleen maar moeilijker. ADO werd wel geholpen door de irriterende Basacikoglu, die probeerde het vuurtje op te stoken, maar het alleen maar voor elkaar kreeg dat het haagse publiek vol achter de ploeg ging staan. Meer als geel voor de Rotterdamse vleugelaanvaller leverde het Feyenoord dus niet op.

ADO vocht voor wat het waard was en had in doelman Hansen weer eens de uitblinkende man. Hij hield persoonlijk de gelijkmaker tot twee keer toe uit het goal waardoor ADO de drie punten in eigen huis hield. Een ouderwetse ADO - Feyenoord dus met passie, strijd en de ouderwetse punten in Den Haag.

Tommie Beugelsdijk viel ondertussen ook nog in, dus ook achterin krijgt Fraser nu wat meer keuzes. Het wegvallen van Duplan (ongewtijfeld gaat hij een paar wedstrijden schorsing krijgen) is wel een aderlating. Ook vandaag was hij met Havenaar en Hansen dé man.

We hebben weer eens drie bonuspuntjes. Nu zorgen dat dat een vervolg in Kerkrade krijgt!