Datum plaatsing: 18-10-2015 16:32:00

Foto's en Verslag: ADO Den Haag ook niet langs de Graafschap: 1-1

Ook in de thuiswedstrijd tegen de Graafschap kwam de zo verlangde overwinning niet. Voor het tegendoelpunt had de Graafschap ADO ook nodig: Gianni Zuiverloon schoot in eigen doel....

ADO Den Haag startte met het elftal waar we het al een tijdje mee doen. Verrassend was de keuze om Bakker naast Zuiverloon te zetten en daardoor verhuisde Wormgoor naar de rechterzijkant. Het was een goede zet, want de Graafschap had niet al teveel aanvallende intenties.

In de  eerste minuten leek het nog wat. Duplan kreeg in de eerste minuut direct een kans en het leek erop alsof ADO vrijuit ging spelen. De verwachtte stormloop bleef echter uit. In het eerste kwartier gingen beide ploegen gelijk op en bleef ADO zelfs geregeld wachten op de Graafschap om vanuit de counter te reageren.

Al teveel gebeurde er daardoor niet, want de Graafschap was niet gekomen om het publiek te vermaken. ADO had desondanks minimaal één penalty in de eerste helft moeten krijgen want Meijers werd duidelijk aangetikt in het strafschopgebied. Het gebeurde echter in een fase waarin er veel onrust was en scheidsrechter Bjorn Kuipers verzaakte daarin duidelijkheid te geven. Mike Havenaar werd continue met handen en voeten gestopt, maar kreeg zelfs een gele kaart tegen nadat hij hoog opsprong en daarna neerkwam op een speler van de Graafschap.  Het leverde veel onvrede in het veld op. Havenaar haalde wel zijn gram. Uit een corner van Duplan kopte Zuiverloon naast maar gelukkig stond Mike er nog om zijn voet tegen de bal te zetten in de 42e minuut: 1-0.
ADO leek dus de ban te hebben gebroken, maar Zuiverloon dacht er anders over. Nadat het middenveld verzaakte druk te zetten op de aanval van de Graafschap, moest hij een schot kraken. Dat deed hij dus ook, maar hij raakte de bal met de knie, die snoeihard het doel invloog: 1-1.

Na rust werd de druk van ADO Den Haag groter. Kansen kwamen er wel, voornamelijk uit standaardsituaties waar Duplan de bal oppakt. Zo had Bakker een enorme kans, maar miste de bal net aan.  Ook kreeg Havenaar nog een grote kans nadat hij de bal per ongeluk voor zijn voeten kreeg. De echte druk om een doelpunt te forceren bleef echter uit. Die kwam pas toen de wederom tegenvallende Alberg gewisseld werd voor de energieke Marengo. Hij wist zijn directe tegenstanders keer op keer uit te spelen maar kon de goal uiteindelijk ook niet maken. Marengo heeft echter wel een duidelijk punt gemaakt voor Fraser: hij wil die basisplek ook wel eens een keer als andere spelers blijven verzaken.

Deed De Graafschap dan niets? Weinig eigenlijk. Maar toch had het nog twee counters die de wedstrijd op zijn kop hadden kunnen zetten. Verdedigend blijft het billen knijpen bij ADO en dat voel je in alles. En de tegenstanders doen dat ook. Genoeg werd aan de winkel nog dus. Supporters lieten hun onvrede tegenover het 'bestuah' en de 'Chinees' duidelijk blijken. Als resultaten nog langer uitblijven, dan wordt het heel ingewikkeld om de boel bij elkaar te houden.

De crisis bij ADO wordt dus groter en groter. In de wedstrijden tegen NEC en de Graafschap moest het gebeuren. Het resultaat : één puntje. Van de zogenaamde 'makkelijke' serie volgt nu alleen Cambuur - uit nog, voordat we in eigen huis tegen onze grote broer in Rotterdam Zuid spelen en daar pakken we ook niet zomaar even de punten tegen.