Datum plaatsing: 27-09-2015 17:31:00

Verslag en foto's: Puntverlies na drie keer voorsprong: ADO - Excelsior 3-3

ADO Den Haag heeft niet de zo gewenste overwinning binnen weten te slepen. Tot drie keer toe wist ADO Den Haag op voorsprong te komen, maar tot drie keer toe werd slap verdedigen afgestraft: 3-3.

Er zat nogal wat druk op de wedstrijd. Supporters van Midden Noord lieten uit protest tegen de slechte prestaties de eerste 12 minuten hun vak leeg en daarnaast verscheen  Wang met Hongbo in Den Haag. De onduidelijkheid over de functie  van de beste man houdt ook na een week nog aan.

Waar Fraser nog vooraf gewaarschuwd had dat diverse spelers zich ernstig zorgen moesten maken, verscheen uiteindelijk de 'vaste elf' in het veld. Waar ondertussen ook Ebuehi bij hoort. De jonge rechtsback ontwikkelt zich snel en maakte ook vandaag weer een prima indruk.

In de eerste helft was ADO Den Haag heer en meester. ADO mocht vrij aanvallen en creeerde een overwicht die ook nog direct uitbetaalde. Na 7 minuten werd een voorzet door Havenaar knap tegendraads ingeschoten: 1-0. Daarna keerde in de 12e minuut de harde kern terug in het stadion en bleef het elftal goed voetballen. Er waren diverse grote kansen, maar vooral het veldspel stelde tevreden. Excelsior had een kansje maar die wist Hansen te pareren.
Toch werd het vlak voor rust 1-1. Een afgeslagen bal belandde voor Adil Auassar die schoot. Het schot werd aangeraakt door een haags been waardoor Hansen kansloos was.

Na rust pakte ADO toch de draad weer op. Het goede voetbal (of de slapheid van Excelsior) verdween uit de wedstrijd, maar kansen bleven er komen. Gianni Zuiverloon wist uit een corner van Duplan mooi de 2-1 in te koppen en haalde daarmee zijn gram na alle kritiek op zijn slappe spel de afgelopen weken. Helaas voor hem, bleef het centraal in de verdediging open huis. Waar ADO dacht uit een counter klapte de buitenspel val volledig verkeerd open en kon Auassar zijn tweede van de dag maken: 2-2.
Maar ADO rechtte gewoon de rug weer en kwam al snel weer op voorsprong. Een knappe aanval werd weer netjes ingetikt door Havenaar, zijn vijfde van het seizoen alweer. Het lijkt zo makkelijk: zorg voor aanvoer van de vleugels en Havenaar scoort.
Het zou mooi zijn als ADO zich daarmee gaat belonen, want uiteindelijk viel nog de 3-3. Weer was het halfslachtig optreden van het middenveld en verdediging waardoor Kuwas ongehinderd snoeihard - en prachtig - de bal in de kruising schopte.

In de laatste minuten hadden beide ploegen nog met de winst kunnen weglopen. Eerst maakte Wormgoor opzichtig hands in zijn eigen strafschopgebied waardoor een penalty eigenlijk gegeven had moeten worden. En in de laatste seconden schoot Marengo verwoestend hard op de lat van Excelsior.

Al met al een prachtige voetbalmiddag, maar met toch een zeer teleurstellend resultaat. ADO had makkelijk kunnen en moeten winnen en blijft nu met 6 punten uit 7 wedstrijden angstig dicht bij de degradatieplekken. De volgende wedstrijd is tegen promovendus NEC Nijmegen.

Verslag en foto`s: Puntverlies na drie keer voorsprong: ADO - Excelsior 3-3