Datum plaatsing: 22-09-2015 22:28:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag blameert zich weer eens in de beker

Je zou er aan gewend moeten raken, maar toch doen we dat nooit. Ook dit jaar was het bekertoernooi weer van korte duur. Dit jaar waren zelfs 10 hoofdklassers van Genemuiden beter dan onze 11 eredivisionisten.

Nadat ADO in de allerlaatste minuut van de tweede verlenging nog 3-3 wist te scoren, verloor het weer eens ouderwets de penalties. Alleen Alberg wist te scoren,  Gorre, "ik heb geen techniektraining nodig" Zuiverloon en Jansen misten. Daardoor hoefde Genemuiden niet eens alle penalties te nemen. Het bekertoernooi zit erop.

In de eerste helft deed ADO gewoon wat het moest doen. Doelpunten maken. Met Kenji Gorre in de basis voor Schaken en Robert Zwinkels voor Hansen was het een levendige wedstrijd met wat kansjes voor beide ploegen, maar ADO nam snel het heft in handen. Gorre scoorde in de 18e minuut de 0-1 en in de 37e minuut verdubbelde Havenaar de score naar 0-2.
Een idealer scenario kan een profclub toch niet hebben. Toch wist ADO het te verpesten. In de 42e minuut kwam Genemuiden terug naar 1-2 en 4 minuten na rust was het ineens 2-2.
Het overwicht wat ADO had viel weg en beide ploegen kregen kansen op de overwinning. Die kwam niet in de reguliere speeltijd.

Zeer teleurstellend moest ADO dus een verlenging toestaan. En waar Genemuiden steeds verder achteruit moest  omdat de selectie van ADO fitter en sterker was, kwam er meer overwicht voor ADO.
Toen in de eerste helft van de verlenging Genemuiden ook nog eens een rode kaart kreeg, was het wachten op de beslissing van ADO.

De goal viel echter aan de andere kant. Nog geen drie minuten later wist Genemuiden de 3-2 te scoren en hing een sensatie in de lucht. Genemuiden viel ver terug en ADO kreeg kans op kans om gelijk te maken. Juist toen iedereen de moed opgaf, zorgde ADO toch nog voor de gelijkmaker. In de 121e minuut (een haags kwartiertje in extremis zullen we maar zeggen) wist Marengo van grote afstand de 3-3 in te schieten.

Penalties dus.
En ja. Wat valt er over te zeggen. Als drie van de vier profs tegen een amateurclub geen penalty weet te scoren? Dan lig je er gewoon uit.

Er zal ongetwijfeld crisisberaad plaatsvinden in Den Haag. Krijgt Fraser deze selectie nog aan het voetballen? Qua opstelling doet hij weinig rare dingen, Hij is een goede embassadeur van de club en heeft de club ook in roerige tijden stabiel gehouden. Maar hij geeft al tijden aan wat er mankeert aan deze selectie:  een stevige mentaliteit en een selectie die verantwoordelijkheid neemt. Maar ook hij krijgt daar geen verandering in.
Zondag tegen Excelsior zal de druk alleen maar hoger worden. Het is afwachten wat er de komende dagen gaat gebeuren, maar dat er wat moet gebeuren is duidelijk!