Datum plaatsing: 19-09-2015 21:51:00

Verslag en foto's: FC Zwolle - ADO Den Haag 2-1

ADO Den Haag verloor vandaag in Zwolle door individuele fouten. Na een mooie goal van Havenaar in de eerste helft, was er lang niets aan de hand. Twee fouten van Zuiverloon kostten ADO echter de overwinning.

ADO in Zwolle is de laatste jaren geen feest. Dertien doelpunten tegen in de laatste drie jaren is een slecht moyenne. ADO zat dan ook in de underdog positie en dat is wel eens anders geweest.

ADO startte weer met Alberg in de basis en daarvoor verdween Korte naar de bank. ADO speelde behoorlijk goed in de eerste helft. Beide poegen waren gelijkwaardig, al was FC Zwolle wat gevaarlijker via de vleugels. Met name Becker was op rechtervleugel een plaag voor Meijers en ook Zuiverloon. Toch kwamen er niet al teveel kansen van. FC Zwolle oogde door de snelle vleugels dreigend, maar er kwam maar weinig uit voort. Alleen Veldwijk was dichtbij een doelpunt. ADO kon daar ook weinig echte kansen tegenover stellen. Het had wel veel balbezit, maar wist daarmee nauwelijks gevaarlijk te worden. Toch kwam het op voorsprong. Uit een afgeslagen bal gaf Bakker de bal op Alberg die de bal mooi bij Havenaar wist te krijgen. Die schoot van 16 meter met links prachtig langs de keeper: 0-1. De rust werd daarna zonder noemenswaardige problemen gehaald.
In de tweede helft bleef ADO Den Haag eigenlijk lange tijd moeiteloos overeind. Het enige verwijt wat ze zichzelf konden maken is dat ze te laconiek met de (counter)kansen omgingen. Havenaar had een mooie kopkans maar verder hield het niet over. Het balbezit van ADO was verder prima en FC Zwolle begon eigenlijk eerder slechter dan beter te spelen.
Tot de 69e minuut.
Bij een diepe bal kwam Zuiverloon inglijden, maar miste bal en man. Becker wist vervolgens de bal ook nog eens weergaloos in het goal te krijgen. Hoog in de lange hoek over Hansen heen, was het een prachtige goal, maar wel een pijnlijke.
Tien minuten later was het weer Zuiverloon die negatief beslissend was. In het centrum van de verdediging werd zijn tegenstander Veldwijk aangespeeld. Die mocht wegdraaien, doorlopen en de bal netjes in het goal schieten: 2-1.

Daarna was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. ADO kreeg nog wat kleine kansjes, met name toen Korte in het elftal verscheen. In drie minuten was hij drie keer gevaarlijk, zonder uiteindelijk te scoren. Daarna was het ook afgelopen met hem, want hij kreeg een bal snoeihard in zijn gezicht en moest met een kraag en een brancard afgevoerd worden om nekletsel uit te sluiten.

En dat was het einde van de wedstrijd. ADO Den Haag verliest drie keer op rij. Schrale troost: na dit weekend blijkt dat we achtereenvolgens van de nummers  3, 1 en 2 hebben verloren.

Volgende week zit de druk er thuis weer eens ouderwets op. Dan speelt ADO Den Haag thuis tegen Excelsior. Als ADO Den Haag daar niet van wint, zal het terugvallen naar de degradatieplekken.