19 DBO 30 5 8 17 23
Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 08-11-1966 20:34:00

ADO en Dynamo Minsk in boeiend duel 1-1

Het was ongelooflijk De toeschouwers die zich rond het ADO-terrein hadden verzameld om de vriendschappelijke wedstrijd ADO-Dynamo Minsk te zien brachten een spontane ovatie aan de Russische doelverdediger Gloechotko.

ADO - Dynamo Minsk 1966
Neen gemakkelijk was het niet om de Russische doelman Glochotko te passeren Harry Heijnen ondervindt dat hier zijn schot wordt gestopt

ADO’s Kees Aarts wegflitsend tussen twee Russische verdedigers was Gloechotko tot op vijf meter genaderd.

Zijn schot was zo onbedaarlijk hard dat slechts weinigen van de 10.000 de vlucht van de bal zullen hebben gezien. De Russische doel man zag de bal wel.  Horizontaal in de lucht greep Gloechotko de bal om die niet meer los te laten. Het was een staal van keeperskunst dat men in geen jaren meer zal zien. ADO en Dynamo sloten dit boeiende duel af met 1-1. de juiste eindstand tussen twee ploegen die bij vlagen zeer knap voetbal lieten zien.

Het Sowjet-team met drie internationals -— Savostikow Adamow en Malofeew -— paarde een hoog tempo aan een grote hoeveelheid techniek. De kleine Adamow dribbelde belde verscheidene malen met attractieve manoeuvres door de Haagse
verdediging om dan te eindigen met een schot dat doelman Ton Thie nauwelijks kon verontrusten. Het was hetgeen waarvan net bij het Sowjet-team dat deelnam aan de strijd om de wereldtitel in Londen ook al schortte. De combinaties zijn soms werkelijk verrukkelijk —het schot de afronding van de aanval is bepaald zwak.

Dynamo kwam eerst na de rust tot een doelpunt in deze golvende strijd. Doelman Thie was er schuld aan. Hij liet de bal na een schot van rechtsbuiten Pogalnikow los waarna middenvoor Moestigin geen enkele moeite had de bal in te schieten (0-1)

Het steeds meer opdringende ADO waarin Schoenmaker die bepaald zwak was na rust vervangen door Lalleman kwam ver in de tweede helft terecht aan de gelijkmaker Kees Aarts op de rechtervleugel drong door tot dicht bij de doelijn en bracht de bal op de schoen van de toestormende Lambert Maassen. Zelfs Gloechotko kon het schot niet houden (1-1) ADO kwam in de laatste fase dicht bij doelpunten. Schoten van Maassen Heijnen en Houwaart (technisch zeer sterk) misten echter accuratesse.