17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 04-09-2015 22:09:00

Vrouwenvoetbal: Foto's duel ADO Den Haag - SC Heerenveen

ADO Den Haag speelde vrijdagavond in het Kyocera Stadion tegen SC Heerenveen.

De wedstrijd begon 20 minuten later doordat de spelersbus van SC Heerenveen door het slechte weer in een file was geraakt.

Het slechte weer was er ook de oorzaak van dat er minder toeschouwers dan anders op de wedstrijd waren afgekomen. De wegblijvers misten de eerste winst van de ADO Den Haag vrouwen.

Door doelpunten van Kirsten Koopmans en Lisanne Grimberg stond ADO Den Haag al na 35 minuten op een ruime voorsprong. Vlak voor rust had scheidsrechter Van der Perk eigenlijk de 3-0 moeten toekennen, de bal was over de lijn van het doel van keepster Lotte Wiekamp van sc Heerenveen gekomen, er werd aanvankelijk op de middenstip gewezen door de scheidsrechter, maar die kwam op zijn besluit terug. Waarbij de speelsters van ADO Den Haag met een katerig gevoel naar de kleedkamer gingen voor de rust.

In de tweede helft wist ADO Den Haag een toegekende penalty niet te benutten. De stand bleef 2-0,  zodat ADO Den Haag toch maar mooi de eerste drie punten in de knip heeft! Een opsteker voor het elftal van Marcel Valk na het eerdere verlies tegen FC Twente en PSV.