Datum plaatsing: 21-08-2015 22:19:00

Vrouwenvoetbal: fotoverslag: FC Twente maatje te groot voor ADO Vrouwen

De ADO Vrouwen openden vanavond het seizoen met de wedstrijd tegen landskampioen FC Twente in het Kyocera Stadion.

Na vorig seizoen moet het vrouwenelftal een aantal belangrijke spelers missen. Zo vertrokken onder andere Renate Jansen en Tessa Oudejans. Daar staat tegenover dat er een aantal nieuwe speelsters zijn aangetrokken,  vier speelsters zijn teruggekeerd op het oude nest en een aantal speelsters van het beloftenelftal zijn doorgestroomd naar de hoofdmacht.

Vanavond stond Renate Jansen toch weer op het veld, maar dan als speelster van FC Twente.

De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Er waren kansen over en weer, maar die werden niet benut en beide keepsters wisten hun doel tot de rust schoon te houden.

Meteen na rust was er een dot van een kans voor Dominique Bruinenberg van ADO Den Haag, zij schoot de bal vanuit een vrije trap op de lat van het Twentse doel.
Daarna had FC Twente overwicht en door knappe reddingen van de Haagse keepster Jennifer Vreugdenhil wist Twente niet op voorsprong te komen, todat zij in de 66e minuut de bal achter zich in het net zag krullen. Het doelpunt was voor Shanice van der Sanden: 0-1.
Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door Jill Roord. De Haagse dames konden er niets tegenover sstellen en daardoor eindigde de wedstrijd in een 0-2 verlies.

Volgende week vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen PSV.

Lineth Beerensteyn is nog wel in het geel groen te bewonderen.