Datum plaatsing: 15-08-2015 21:39:00

Foto's en verslag FC Twente - ADO Den Haag 1-4

ADO Den Haag heeft in Enschede volledig terecht gewonnen. Het werd afgetekend 1-4 en dat was een volledig terechte uitslag.

Spraken we vorige week nog met weemoed over de laatste overwinning van Den Haag op PSV (in 1991), voor een uitoverwinning in Enschede moesten we nog veel verder terug. In het seizoen 1967-1968 wist het oude A.D.O. daar nog te winnen, maar daarna waren er 30 nederlagen of gelijkspelen op een rij. Samen met onze jaren in de eerste divisie was het dus 48 jaar geleden dat we daar wonnen. Voor de statistieken, klik  HIER !

ADO, net aan bekomen van het krankzinnige gelijkspel tegen PSV met de goal van Hansen, trad op met Mike Havenaar, Duplan en Schaken voorin. Maar voordat zij ook maar een bal hadden gehad, was het al bijna 1-0 voor FC Twente.Hansen moest -net als tegen PSV- direct optreden om de treffer te voorkomen.
Daarna nam ADO Den Haag de regie rustig aan over. Er werd scherp verdedigd, de middenvelders sloten goed aan naar achteren en hadden door de ervaren vleugelspelers van ADO veel dreiging naar voren.
Bij FC Twente werden ze er op de tribune al snel onrustig van. Het balbezit was voor ADO Den Haag en FC Twente kon aanvallend geen vuist maken. En dat betaalde zich al in de 12e minuut uit. Duplan zette vanaf links laag voor, en wist daar Havenaar te bereiken die weg kon draaien bij zijn tegenstander en hard inschieten: 0-1. Dat was een goed begin van de spits die de hele wedstrijd door een zeer scherpe en slimme indruk maakte.

Nog geen tien minuten later was het al 0-2. Ook nu ging er een fout van FC Twente aan vooraf. Meijers zette hoog voor en de keeper van FC Twente kreeg de bal niet goed weggewerkt omdat ook Havenaar in de weg stond. De afvallende bal werd struikelend door Ruben Schaken ingelopen. In de 23e minuut in Enschede met 0-2 voor. Een ongebruikelijke luxe. En ADO bleef gewoon voetballen. Tot wanhoop van het publiek in Twente, voetbalden de geel groenen vooruit en offensief en wist FC Twente maar niet een vuist te maken. Pas in de extra tijd wist ineens even dreigend te worden, toen Zuiverloon was uitgevallen en Timothy Derijck voor hem inviel. Diezelfde Derijck haalde echter wel knap de bal van de lijn bij de enige kans van Twente, dus daar viel niets op aan te merken.
De tweede helft startte met een dreigend FC Twente en een vrij schot voor Corono. Gelukkig ging de bal naast, want Wormgoor hief buitenspel op en verzaakte om daarna zijn speler het leven zuur te maken.
Na een kwartier werd het toch weer spannend. FC Twente kreeg weinig voor elkaar, maar een prachtige vrije trap van Ziyech zorgde voor de 1-2.
Je zou een stormloop verwachten, maar ADO pakte gewoon de draad weer op. Het ging weer aanvallen en kreeg grote kansen op de 1-3. Schaken knalde hard op de lat en Derijck schoot met een hakkie op de paal. En er waren nog kansen voor Havenaar  en Duplan. Totdat Wormgoor de wedstrijd op slot gooide. Uit een corner kopte hij de 1-3 in. Toen in de 76e minuut Duplan ook nog eens met een prachtige duik (op een voorzet van Schaken) de 1-4 maakte, was het wel duidelijk. ADO Den Haag doet vooralsnog voor het echie mee in de Eredivsie.
Zondag spelen we tegen FC Utrecht. Zorg dat je erbij bent!

FC Twente - ADO Den Haag 1-4