Datum plaatsing: 31-07-2015 22:20:00

Foto's en verslag oefenduel ADO Den Haag - Real Mallorca

ADO Den Haag speelde vrijdagavond de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ditmaal was het Spaanse Real Mallorca de tegenstander.

Trainer Henk Fraser kon niet beschikken over de geblesseerde spelers Wilfried Kanon, Mathias Gehrt, Edouard Duplan , Gervane Kastaneer en Kevin Jansen.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en kwam in de tweede minuut al op voorsprong door een fraai doelpunt van Kenji Gorré.
Alberg kon daarna op een voorzet van de net als vorige week  goed spelende Schaken de 2-0 op het scorebord zetten, maar de Spaanse keeper Jesus Cabrero hield ditmaal zijn doel schoon.
Mallorca had tijdens de eerste helft slechts 1 grote doelkans. Uit een vrije trap net buiten de 16 meter was het bijna raak, maar Martin Hansen bracht redding.
Een minuut voor rust kon Gorré bijna zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maken, maar hij miste doel.

Na de rust bracht de trainer van Mallorca, waarschijnlijk met het oog op het oefenduel dat Mallorca zaterdag tegen SC Heerenveen speelt, een nieuw elftal het veld in.
De eerste kansen voor ADO Den Haag in de tweede helft waren voor Kramer, maar zijn schoten misten de scherpte en hij kon de voorzetten niet goed afwerken. Daarna namen de Spanjaarden het heft in handen, in slechts 2 minuten tijd creëerden zij drie doelkansen, maar Martin Hansen bracht telkens redding.  Kramer probeerde het daarna nog een keer, met misschien wel de beste kans voor hem in de wedstrijd. Hij kopte de bal net boven het Spaanse doel.

Korte, die even later voor Kramer (die naar verluidt door zowel Feyenoord als Celtic vanavond werd bekeken) inviel, wist de bal van de tegenstander te onfutselen en een voorzet op de eveneens ingevallen Marengo te geven, maar zijn schot was te zwak.
De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor ADO Den Haag.

Het resultaat van de wedstrijd was in ieder geval beter dan de afgelopen drie oefenwedstrijden, maar aan het spel valt nog wel wat te sleutelen, voordat volgende week zaterdag landskampioen PSV op visite komt.

Klik HIER voor de ADOfans adostats statistieken van de wedstrijd tegen Real Mallocra