Datum plaatsing: 11-07-2015 21:08:00

Foto's en verslag: ADO Den Haag delft het onderspit tegen Burton Albion

ADO Den Haag heeft de derde wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet weten te winnen van het Engelse Burton Albion.

Na de oefenwedstrijden tegen HVV Laakkwartier en SVV Scheveningen speelde ADO Den Haag zaterdag opnieuw tegen een sterker team. Burton Albion is het vorig seizoen onder leiding van oud international Jerrel Jimmy Floyd Hassalbaink gepromoveerd naar League 1.

ADO Den Haag trainer Henk Fraser kon niet over Giovanni Korte beschikken. Korte raakte bij de training vrijdag licht geblesseerd aan zijn lies.

Kenji Gorré, die tegen SVV Scheveningen nog niet inzetbaar was, begon in de basis.
De op proef zijnde spelers Mattew Steenvoorden en Vitor Saba mochten op de bank beginnen en werden later als wisselspelers ingebracht.

Zo'n 2000 toeschouwers, waaronder de onlangs afgeteste Ayrton Pinheiro Victor en oud speler Danny Buijs waren op de wedstrijd afgekomen.

Na een goed begin van ADO Den Haag, er waren kansen voor Alberg (enorm fraai schot die echter niet in het doel belandde), Bakker en Duplan, zakte het spel van de Haagse formatie langzaam maar zeker in. Hoewel het Engelse team weinig in leek te kunnen brengen was de grootste kans toch wel voor hen. In de 40e minuut ontsnapte ADO Den Haag aan een voorsprong van de Engelsen doordat de bal niet in het net, maar op de paal belandde.
Een minuut later was het dan toch raak. Tom Naylor zette Burton Albion op een 0-1 voorsprong, wat tevens de ruststand werd.

Aan het begin van de tweede helft bracht Fraser 6 wissels in, waaronder de proefspelers Matthew Steenvoorden en Vitor Saba.
ADO Den Haag kwam opnieuw goed weg toen een schot van een Burton Albion speler op de lat belandde.
Fraser bracht nog eens twee wissels in, Ebihue en Owobowale kwamen in het veld voor Duplan en Marengo.
Owobowale was een van de weinigen die kort daarop nog wat wist te forceren.
Ook toen Burton Albion in het Haags kwartiertje wegens een blessure van Callum Reily nog maar met 10 man in het veld stond was er weinig te beleven.
In de slotfase had Burton weer een enorme kans, Hansen werd het doel uit gespeeld maar de Engelsen wisten die kans niet om te zetten in een doelpunt.  Daarna hadden Malone en Houtkoop de kans om de stand gelijk te trekken, maar de Engelse doelman Remi Matthews wist goed te redden. De stand bleef dus 0-1. Kort daarna floot scheidsrechter Bank de wedstrijd af.

Conclusie: het was een zeer matige wedstrijd. Niet alleen qua eindstand, maar ook qua spel. Trainer Henk Fraser wacht met smart op een of twee goede spitsen. Verder is er qua spel, met name de corners, nog een hoop werk aan de winkel.

ADO Den Haag gaat maandag op trainingskamp in Leende. De wedstrijd die aanvankelijk gepland stond is geannuleerd. De volgende oefenwedstrijd staat woensdag 22 juli tegen Genclerbirligi op het programma. Ook deze wedstrijd wordt op het terrein van Laakkwartier gespeeld.

Klik HIER voor de ADOfans adostats statistieken van de wedstrijd tegen Burton Albion