Datum plaatsing: 26-07-1954 19:32:00

ADO verloor van Scheveningen

Op het sportpark Duinhorst werd Zaterdag voor de Haringserie gespeeld Scheveningen - ADO.

ADO, zonder Jans en Rijnvis die vervangen werden door Scherpenisse en De Graaf, heeft het tegen een agressief Scheveningen niet kunnen bolwerken.

Weldra kwam ADO in het offensief, zonder dat het tot doelpunten kwam. Allengs werkte Scheveningen zich los en na aardig combinatiespel van Nieuwenhuizen en Vrolijk wist laatstgenoemde de roos te treffen, 1-0.

ADO liet zich niet afschrikken en a 18 minuten spelen bracht Verhoek, profiterende van een foutje van Beekhuizen, de balans in evenwicht 1-1.

Nu was het weer de beurt aan Scheveningen dat een aardig spelletje demonstreerde. In de 26e minuut wist Kluin na een goede pass van Grootveld, Scheveningen opnieuw de leiding te geven, 2-1.

De tegenaanvallen van ADO leverden geen gevaar voor de Scheveningen-defensie op, doordat het spel te kort gehouden werd. In de tweede helft was doelman Kok vervangen door Van Anraad. Clavan, Vreken en Verhoek hadden niet veel succes met hun schoten. Na 26 minuten werd het vonnis over ADO voltrokken toen F. de Lange van verre afstand, doelman Van Anraad met een treffer verraste, 3-1. In de laatste drie minuten zag Clavan kans op fraaie wijze de eindstand op 3-2 te brengen.

Voor de aanvang offreerde voorzitter Vos aan praeses Martens bloemen wegens het feit dat ADO de Groenewoldbeker weer ter beschikking had gesteld.

Na afloop verzamelden de spelers zich in het clubgebouw, waar men zich te goed deed aan de harinkjes. Als herinnering ontving ADO een miniatuur sloepje. Ook scheidsrechter Wallenburg kreeg een souvenir.

Woensdag a.s. 19 uur heeft de laatste wedstrijd Scheveningen-DHC voor de haringserie plaats. UVS en Laakkwartier staan resp. met 5-2 en 3-1 gelijk.