Datum plaatsing: 24-04-2015 23:23:00

Foto's en verslag ADO Den Haag - Vitesse: Kramer houdt ADO in eredivisie

ADO Den Haag heeft zich vrijdagavond vrijwel verzekerd van handhaving in de eredivisie. Kramer maakte het uiterst belangrijke doelpunt, hoe kan het ook anders, in de slotfase van de wedstrijd.

Mike van Duinen mocht deze wedstrijd, ten koste van de geblesseerde Iakovenko, weer in de basis beginnen. De eveneens geblesseerde Wilson Eduardo werd vervangen door Kevin Jansen.

ADO Den Haag liet zich, onder toeziend oog van eigenaar Hui Wang, in de eerste helft door de tegenpartij die begin dit seizoen ADO nog met 6-1 in het Gelredome wist te verslaan, de kaas niet van het brood eten en was zelfs meer dan gelijkwaardig aan het team dat op de 4e plek op de ranglijst staat en nadrukkelijk voor de derde plek wilde gaan.
Kramer leek zelfs het eerste doelpunt van de wedstrijd al in de 10e minuut in te koppen, maar de grensrechter oordeelde dat hij buiten spel stond, iets wat hooguit met zijn grote teen het geval was.
Vijf minuten later kwam ADO goed weg doordat een eigen doelpunt van Malone afgekeurd werd omdat Djurdevic buitenspel stond, maar de Vitesse speler had de bal niet aangeraakt.
De rust werd derhalve doelpuntloos ingegaan.

In de tweede helft, die 5 minuten later begon omdat het brandalarm vals alarm gaf na een rookmelding in het hoofdgebouw, ging ADO Den Haag verder met druk zetten. Het bleef tot aan het eind spannend. Totdat Kramer, op een fantastische voorzet van doelman Martin Hansen die de bal diep in de helft van de tegenstander schoot, de bal op de borst aan kon nemen en 1 van zijn befaamde doelpunten in de laatste 10 minuten van de wedstrijd maakte: 1-0 ! Het was het 17e doelpunt van Kramer dit seizoen en het  8e doelpunt in de laatste 10 minuten tijd van een wedstrijd.  Voor de zevende maal deed hij dat in het eigen stadion.
Na de 90e minuut werd er nog 4 minuten blessuretijd toegevoegd.
Trainer Henk Fraser gunde  in de allerlaatste minuut  jeugdspeler Mitchell de Vlugt zijn debuut in het eerste elftal.

ADO Den Haag is nu, met nog 2 wedstrijden te gaan, zo goed als zeker van handhaving in de eredivisie. Over twee weken wacht de uitwedstrijd tegen Willem II en de week erop sluit ADO thuis het seizoen af tegen landskampioen PSV.

Even een statistiekje: ADO Den Haag heeft door de winst nu evenveel punten als vorig seizoen na 32 spelronden. Vorig seizoen won ADO Den Haag daarna de laatste 2 wedstrijden en wist daardoor de 9e positie en 43 punten te behalen. Wie weet wat de laatste 2 wedstrijden nog voor ADO Den Haag in petto hebben!