Datum plaatsing: 25-03-2015 18:02:00

Verslag en foto's: spel van ADO in oefenduel tegen Telstar zeer matig

Vanwege het competitievrije voetbalweekend in verband met het EK-kwalificatieduel van Oranje tegen Turkije, had ADO Den Haag woensdag een oefenduel ingepland tegen het in de Jupiler League spelende Telstar.

ADO Den Haag trainer Henk Fraser zou met zijn sterkste formatie aan de 9e oefenwedstrijd van dit seizoen beginnen, maar door een waslijst van (veelal lichte) blessures kon hij een aantal spelers niet opstellen zoals Vito Wormgoor, Roland Alberg, Mike van Duinen, Kevin Jansen, Eduardo Wilson en Wilfried Kanon. Verder mocht tweede keeper Robert Zwinkels, net als bij bekerwedstrijden, het doel verdedigen.

ADO begon sterk aan de wedstrijd, zo waren er binnen 5 minuten speeltijd al meerdere doelkansen voor Kramer en Houtkoop, maar de bal ging net naast of hoog over het doel. Daarna zakte het spel  in en pas in de 18e minuut kwam ADO Den Haag op voorsprong door een doelpunt van Iakovenko.
Maar nog geen minuut later bracht oud ADO Den Haag- jeugdspeler Valies van Telstar zijn ploeg op gelijke hoogte .Even later had ADO Den Haag dé kans om op voorsprong te komen door een penalty die werd toegekend door scheidsrechter Allard Lindhout vanwege het neerhalen van Iakovenko. Kristensen nam de strafschop, maar nam hem zo slap dat telstar keeper Wesley Zonneveld weinig moeite had om de bal over te tikken Uit de daarop genomen corner wist ADO Den Haag ook geen potten te breken. Niet vreemd want ADO heeft dit seizoen pas 1 keer uit een corner weten te scoren van de 120 corners die het mocht nemen. Wat wel opvallend was dat bijna alle corners als een korte corner werden genomen in plaats van de bal vol in de 16 te schieten. Maar ook met deze variant kon ADO Den Haag geen potten breken. Verder kwamen er aan beide zijden niet echt meer grote kansen en werd de rust dus met de 1-1 gelijkstand ingegaan.

In de rust bleven Iakovenko en Danny Bakker in de kleedkamer achter en kwamen Hector Hevel en Gervane Kastaneer voor hen in het veld. Het gezapige spel in de eerste helft werd in de tweede helft vervolgd, zodat de zo'n 400 toeschouwers nauwelijks werden vermaakt. Daar kwam in de 62e minuut verandering in toen Mathias Gehrt na een doelpoging van Michiel Kramer in de rebound de 2-1 op het scorebord zette. In de 73e minuut besliste Gervane Kastaneer op aangeven van Mitchell Schet  de wedstrijd: 3-1.
In de laatste minuut van de wedstrijd rekende eigenlijk iedereen op de 4-1. Telstar keeper Zonneveld stond ver uit zijn doel toen Michiel Kramer de bal voor het inschieten had, maar na licht aangeraakt te zijn liet Kramer zich opzichtig vallen in de 16 en dat werd door scheidsrechter Lindhout terecht gezien als een schwalbe.

Trainer Henk Fraser zei na de wedstrijd niet tevreden te zijn over de inzet en het vertoonde spel van zijn team. Er was sprake van dat de spelers morgen vrijgesteld zouden worden van de training als hij tevreden zou zijn over de inzet, maar gezien het vertoonde spel zou het mogelijk kunnen zijn dat de spelers zich morgen gewoon weer in het Kyocera Stadion voor een training moeten melden.