Datum plaatsing: 20-03-2015 21:55:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's: ADO Den Haag verslaat club Brugge

Vrijdagavond speelde het team van Marcel Valk thuis tegen club Brugge.

Er waren wederom veel supporters op deze wedstrijd afgekomen en ook was er weer een mooi groot spandoek opgehangen om de Haagse dames aan te moedigen.

De wedstrijd begon aanvankelijk een beetje tam. ADO Den Haag had wat kleine kansjes via Renate Jansen en Michelle Vrieling maar echt overtuigend was het nog niet. De grootste kans was voor Brugge in de elfde minuut, maar doelvrouw Jennifer Vreugdehil was alert en wist goed redding te brengen.
Daarna kwam ADO Den Haag weer beter in het spel, en in de 24e minuut kon Franca van de Kuilen na een prachtige voorzet van uitblinkster Lineth Beerensteyn de 1-0 binnentikken. Twee minuten later veerde het Haagse publiek opnieuw op toen vanuit een corner de bal opnieuw in het net van de Belgische doelvrouw viel, maar het doelpunt werd door scheidsrechter De Groot wegens buitenspel afgekeurd.
Vlak voor de rust had Brugge een grote kans om de stand gelijk te trekken, maar doelvrouw Jennifer Vreugdenhil bracht opnieuw redding. Ook Lineth Beerensteyn kwam bijna tot scoren, maar kwam net een teenlengte te kort, zodat de stand 1-0 bleef voordat de rust werd ingegaan.

De tweede helft was 5 minuten oud toen ADO Den Haag opnieuw een grote kans kreeg. Lineth Beerensteyn schoot op de paal van het Belgische doel en Marelle Worm kon in de rebound net niet in het doel krijgen. Vlak voor het Haags kwartiertje verdubbelde Lineth Beerensteyn de score nadat ze de uitgelopen Belgische doelvrouwe passeerde en de bal in schoot: 2-0.