Datum plaatsing: 15-03-2015 15:40:00

Foto's en verslag ADO Den Haag - Heracles Almelo 1-3

ADO Den Haag heeft zichzelf vandaag een slechte dienst bewezen. Voor de tweede keer dit seizoen ging het volledig onnodig ten onder tegen Heracles Almelo.

Vooraf liet Fraser weten na te denken over een ultra offensieve speelstijl met Van Duinnen als middenvelder. Uiteindelijk koos hij voor de vertrouwde elf namen en moest Iakavenko op de bank plaatsnemen.
Na een minuut veerde het stadion al op: Een bal in de diepte werd aangenomen door Wilson, die de keeper omspeelde en scoorde. Helaas stond hij inderdaad in buitenspel positie en de goal werd terecht afgekeurd.

Twee minuten later stond Heracles wel voor. Defensieve onoplettendheid zorgde bij een corner voor een knap ingekopte kopbal, waar in geen velden of wegen een haagse verdediger te bekennen was. Het bleek een voorbode van de middag. ADO Den Haag was niet scherp. Achterin werd er geschutterd en onzeker gespeeld, waardoor Heracles vaak gevaarlijk was. Voorin werden 100% kansen niet afgemaakt. ADO was - zo was snel duidelijk- geen schim van de ploeg die vorige week nog vol zelfvertrouwen en passie het spel maakte tegen Heerenveen.

Toch waren er dus kansen zat. In de eerste helft schoot Wilson in vrije posite hoog over, schoot Zuiverloon naast, kopte van Duinen net naast en wist Wormgoor een bal op een halve meter van het goal naast te schuiven. Ook Alberg wist vanaf 20 meter nog bijna prachtig te scoren. Daar tegenover stond weinig van Heracles, maar de haagse verdediging had het moeilijk met de behendige snelle voetballers die door Cziommer en Advic steeds in stelling werden gebracht.
Vlak voor rust was het dan toch van Duinen die orde op zaken stelde. Met een mooi schot schoot hij de 1-1 binnen.

Na rust bleek dat ADO weinig geleerd had. Te laag tempo en niet scherp genoeg, bleef het beeld van de eerste helft in stand. En Heracles was gewoon scherper. De 1-2 viel nadat Hansen een prachtige redding had, maar geen haagse verdediger snel genoeg was om de afvallende bal weg te rossen. Derijck kreeg daarna zowat op de doellijn een kans om de gelijkmaker te scoren, maar schoot hoog over. Fraser koos daarna alsnog voor Iakavenko, maar die stond koud in het veld of de 1-3 lag er op identieke wijze in als de 1-2. Weer een mooie redding, weer niemand die daarna de afvallende bal weg kon werken.

Daarna werd het heel onrustig. Het rare was: ADO kreeg eigenlijk nog heel veel kansen, al speelde het als een kip zonder kop. Kramer op de paal, Iakavenko hoog over, Alberg een hard schot naast. Het mocht niet baten. ADO ging niet scoren en de wedstrijd eindigde dus in 1-3. Hierdoor komt de degradatiezone toch ineens weer angstig dichtbij. Zeker met de wedstrijd tegen Ajax op het programma en gezien het feit dat ADO thuis alleen nog tegen FC Utrecht, Vitesse en PSV speelt en het uit nauwelijks punten haalt.

Even aandacht voor wat spelers van ADO die vandaag het wel erg bont maakten. Zowel Malone als Zuiverloon speelden weer eens heel ongelukkig. Iakavenko liep erbij alsof hij liever thuis was gebleven en ook Alberg maakte weinig indruk.