Datum plaatsing: 09-03-2015 22:16:00

Beloftencompetitie: ADO verliest met 9 man van PEC Zwolle

Maandagavond speelde het beloftenteam van ADO Den Haag in het eigen Kyocera Stadion tegen het beloftenteam van PEC Zwolle

PEC Zwolle begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 10e minuut in een doelpunt van PEC Zwolle speler Bjelica. Hoewel Zwolle de betere partij bleef wist Xander Houtkoop de stand uit een vrije trap gelijk te trekken: 1-1. Hoewel Zwolle nog een paar dotten van kansen had, werd de rust met deze stand ingegaan.

Twee minuten na rust wist Zwolle weer op voorsprong te komen. ADO kwam er amper aan te pas, maar 10 minuten later kreeg het een penaly toegewezen nadat er een overtreding was gemaakt op Schet. Schet nam zelf de strafschop, maar de bal kwam op de lat en niet in het doel terecht.

Net voor het Haags kwartiertje kreeg De Vlugt voor natrappen van de tegenstander de rode kaart voorgehouden door scheidsrechter Berben. Met 1 man minder in het veld wist Houtkoop, wederom uit een vrije trap, toch weer de stand voor ADO Den Haag gelijk te trekken.
Een paar minuten later werd de tweede rode kaart aan ADO uitgedeeld, ditmaal aan Schet wegens slaan.
Vlak voor tijd maakte PEC Zwolle het beslissende doelpunt: 2-3.

ADO Den Haag staat door dit verlies op de eennalaatste plek in de competitie die om de 9e t.e.m. 15e plek gaat.

Opstelling ADO Den Haag: Robert Zwinkels; Tyronne Ebuehi, Vidarell Merencia, Guy Smith (62. Groos), Richelo Fecunda,  Kevin Jansen, Mathias Gehrt, Hector  Hevel (70. Tom Van Veen), Alexander Iakovenko (46. Mitchell de Vlugt),  Mitchel Schet, Xander Houtkoop